mandag 16. juli 2012

Festival og sydd kort


Midsundfestivalen, som alltid er helga før Molde Jazzfestival, er over for i år. Eit flott opplegg med varierte aktivitetar og flinke artistar. Tusen takk til staben som står på for å arrangere dette i vår lille kommune.

I morgon er det opning av Molde Internasjonale Jazzfestival.  Onkelen min, Kikkan Sættem, var med å starte festivalen i 1961. Han var jazzpresident dei 20 første åra, og har gjort mykje for byen.  Denne veka sydde eg dette kortet til han og tante, for no fortjente dei ei oppmuntring. 
Som barnevakt heime der i festivalveka på 70-talet, har eg mange minner, som f.eks. å få bli med til flyplassen og hente artistar, komme inn bak scena på konsertar og vere med på tilstelningar. Og eg kjem aldri til å gløyme alle blomsterhelsingane som kom heim dit. Det var vanskeleg å finne nok vasar.Folkelivet i byen i jazzveka er heilt spesiell. Kvar dag er det streetparade med jazzlosjen og dansarar. Og i mange år har Uncle Lionel Batiste gått fremst med sin blide, vevre og rytmiske skikkelse. No er han død, og det blir markert med ein sermoni i opningsparaden i morgon. For nokre år sidan stilte han og jazzlosjen i parade under Midsundfestivalen, og då tok han meg opp på plattingen og dansa;)


Første dag går også den som skal opne festivalen fremst i paraden, og i år er det Midsundjenta Eldbjørg Raknes.  Før har opninga vore på Rådhusplassen, men i år er det ved det nyopna jazzhuset, Plassen.
I år skal eg i alle fall ha med meg opninga!
Desse rosene går til deg for å ønskje lykke til, Eldbjørg!
Dei går også til Zdzislaw Lech, som fekk utdelt Kongen Fortenestemedalje under Midsundfestivalen i dag. Han har gjort så mykje for musikkmiljøet, og fått fram mange artistar i Midsund.

11 kommentarer:

 1. Fint kort du har laga, rosane passa godt til Jazzen.

  SvarSlett
 2. Hei du! Takk for tipset om å gjøre bildene mine mindre for at de ikke skal klistre seg tett inntil teksten. Men jeg får det ikke til :( Når jeg trykker at jeg vil gjøre bildene mindre og legger dem til så går uthakinga automatisk tilbake til store bilder igjen. Nei, jeg sier det igjen, datateknikk kan jeg ikke!!

  SvarSlett
 3. Takk for vakre bilder, og en titt bakover i tiden. Jo, jeg husker også mange jazzfestivaler ... Det er både ungdomsminner, og fra mere näre tid. Så flott at det finns noen som er ildsjeler og tar på seg en slik utfordring. Ha en flott festival. Onsdag er jeg også på plass... !! :-)

  SvarSlett
 4. Heisann, flott innlegg! No har vi vore på Midsundfestivalen heilt frå torsdag til søndag, synd været var så surt, iallefall for oss i båthavna! Mykje fin musikk spesielt Queen showet men Åge Sten Nilsen på lørdagen, men kor var du?? Kikka etter deg, men såg deg ikkje....

  SvarSlett
 5. Nydelig kort som går til velfortjente personer. Hva skulle kulturlivet gjordt uten ildsjeler? Takker og bukker til alle som gjør en inssats. Lykke til på festivalen!

  KariLklem:)

  SvarSlett
 6. Interessant med litt historikk og informasjon. Nydelig kort som sikkert vil glede.

  Ha en fin mandagskveld!

  SvarSlett
 7. Hei hei. Tusen takk for "rose-kunnskapen", jeg har en del å lære skjønner jeg.
  Så mye fine kort og annet du har laget nedover her, du er jo rene kunstneren :))

  Ha en fin kveld videre :))

  SvarSlett
 8. Enda et flott kort! Denne uka er det forresten kort som er tema i konkurransen på quilting gallery, og du bør absolutt melde på!
  Kulturlivet er avhengig av ildsjeler og frivillige for å få til de store festivalene, men det er morsomt og interessant å være på den sida også? Her i Kongsberg hadde vi jazzfestival uke 27, og det var skikkelig liv i byen i fire dager.
  Kos deg på Moldejazzen!

  SvarSlett
 9. Nydelig kort!
  Det må ha vært spennende og være med på festivalen
  og hente artister m.m.
  Tusen takk for kommentar hos meg!:)
  Orginalhjertet har jeg på hytta:) det er fra før min tid....og
  hang på døra til utedoen i fjøset hos bestemor:))
  Ha en fin fin dag!
  Klem fra Janne

  SvarSlett
 10. Fin jazzminner du har i livet ditt. Moldejazzen er mitt barndoms sommerminne med tur sammen med mamma for å se på folkelivet, spise grønn is på isbutikken ( husker du den??), gå i parken, eta svele og få annanasbrus på ferga. Å få med streetparaden gjorde et stort inntrykk på et barnesinn i 5 - 10 års alderen:)
  Eldbjørg Raknes er jeg stor FANS av, hun har blant annet laget en hærlig barnecd med Inger Hagerup tekster som fortsatt er 10 på topp her i heimen:) Ha en FLOTT jazzuke i Romsdalen og heldig Kikkan som får et så flott kort!!!

  SvarSlett

Eg blir utruleg glad om du legg igjen nokre trivelege ord i kommentarfeltet! Har du ikkje eigen blogg, kan du under "kommenter som", velge navn/nettadresse og skrive namnet ditt øverst, hopp over feltet med nettside, så skrive kommentaren og trykk publiser. Eller du kan velge anonym og skrive kommentar og publiser. Det er kjekt om du også skriv namnet ditt og evt. mail-adresse i kommentarfeltet, slik at eg kan finne deg;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...