lørdag 21. april 2012

Mange minner i knappar


Knappar har eg vore glad i heilt frå eg var lita. Og dei gamle knappane er framleis kjærast og finast. Dei vekkjer mange minner. I dag er det 49 år sidan søster mi sklei og døde under ein fjelltur. Ho blei lagt i kista på 14 årsdagen sin. I morgon ville ho ha fylt 63 år.
Eg var berre 4 år då det skjedde, og eg saknar henne veldig. Tenkjer på alt vi kunne ha hatt og gjort saman. Ho likte også å lage ting med hendene. Sjølv om eg var lita, hugsar eg ein del ting, og ho var ei snill storesøster. Eg fekk f.eks. ofte vere med henne til butikken.Og det var til den butikken eg fekk det flotte trådskåpet eg skreiv om her.
Og saman med tråden, fekk eg også desse fine gamle knappane;) For ein skatt!Knappane var støvete og lukta gamalt, og heilt sidan eg fekk dei i hus i sist sommar, har eg tenkt på kva og korleis eg kunne reingjere dei. No har vi hatt nokre fineversdagar, og eg tok fatt på arbeidet. Eg fylte litt knappar i ein vaskepose, og rista dei skikkeleg rundt i varmt vatn med flytande Ajax sitron oppi. Etter kvart tømte eg dei utover i boksar og på bord.
Og så lot eg sola stå for tørkinga;)Tida går når kvar knapp skal beundrast;)


Og når eg først var i gang med knappesortering, så tok eg også fram knappane som eg har samla meg frå eg var lita jente. I det omtalte silkespole-skåpet frå innlegget om tråd, var det skuffer med mange små rom. Perfekt til sortering av knappar;)


Og det var visst litt det også.. Ein del er frå ein konfeksjonsfabrikk som blei lagt ned ca 30 år sidan. Eg synest at knappar er så fint!Her er knappane fordelt i to trådskuffer;) Og det er eitt ledig bur (endå) i kvar skuff. I kvar ytterkant er silkespolane som pyntar fronten av skuffene. Eg er ikkje (t)rådlaus, og blir nok heller ikkje knappelaus med det første... Dei kvite knappane fekk ikkje plass, så dei små og store fekk kvar sitt glas.Skuffene er på plass i det øverste skåpet, og knappar som ikkje blei med i sorteringa, får pryde toppen. I den nederste skuffa er det andre ting, men det skal du få sjå seinare;) Kanskje du blei endå meir misunneleg på skåpa mine no?


15 kommentarer:

 1. Det er litt av en skatt du har. Jeg elsker gamle knapper. Min samling er nok ikke i denne skalaen, men jeg koser meg med dem og bruker dem i ulike syprosjekter. Ja, jeg innrømmer det - jeg er litt misunnelig.

  SvarSlett
 2. Hei!
  Oj for en sorteringsjobb av så mange skatter.Men så godt når det er i orden:)Eg har mange knapper selv,fått av tanter osv,men de er i en gammel tresigareske,let og finnmetoden!Noen knapper er som med stoff,kort og godt for fine til å bruke.Kjedet meg som liten,var det i mammas knappeboks å lage smykke-sortere,kunne sitte lenge med det!Vår datter konsentrerte seg med grytelokk,så vi har hvert vårt å holde på med!Beste hilsen Quiltegleder Margrethe

  SvarSlett
 3. Leit og høre om søsteren din, stooor klem.
  Du for et lass med knapper i alle farger og størrelser - skjønner du har kost deg med dette - du er superheldig :-)
  God søndag

  SvarSlett
 4. For ein skatt du har fått. Og skapet er jo berre heilt supert. Så trist å høyra om søster di. Forstår godt at du savnar henne. Ynskjer deg ein god søndag.

  SvarSlett
 5. Herlige knapper! og så fint sortert i et nydelig skap - jeg er misunnelig ja:)
  Trist å lese om din søster, huff ting skjer fort.
  I dag er det 21 år siden min mor døde av brystkreft..
  Tusen tusen takk for alltid så hyggelig kommentarer hos meg!:)
  Ønsker deg en superflott søndag!
  Klem fra Janne

  SvarSlett
 6. Trist å høre om søstera di. Livet er skjørt og preget av tilfeldigheter. I disse dager under rettsaken etter 22. juli, tenker jeg hvor tilfeldigheter gorde at vi fikk vår Synne (tantebarn) hjem og ikke ble etterlatte.
  Klem

  SvarSlett
 7. Edny, må berre innrømme: misunnelsen er stor, for skapa og skattane dine er supre! Blir du med til Nordfjordeid? (eg skal)

  SvarSlett
 8. Flinke, flinke Edny! :)) Skikkelig storjobb med vasking og sortering. Og for en glede det må være etterpå når man kan ser skattene sine så fint sortert i et skap som er nok en skatt!!

  Klem til deg:))

  SvarSlett
 9. Heldig du. Er ikke misunneligp

  SvarSlett
 10. Det var mange knapper :) Veska di i forrige innlegg ble kjempefin!

  SvarSlett
 11. Flott skap du har fått deg!
  Jeg har også fått noen gamle knapper, og jeg ser at noen er like de du har, så spørst om de ikke er kjøpt på samme butikken :)

  SvarSlett
 12. hei vennen. Grattis så mye med dagen din i dag!!!
  Og for en kjempejobb du har hatt med å organisere
  trådskuffe/skapet...helt kjempe. Og jeg er IKKE misunnelig, kanskje om 30 år når jeg har sydd like lenge som deg....men da har jeg vel ikke bruk for mere tråd! Holder på å sy en Jelly Roll Race duk til kjøkkenbordet.Nyt dagen din og hils alle dine.Kjempeglad i deg..
  Noenfåogfemtiklemmer fra Sissel.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Sissel! Så koselig;) Satt akkurat og tenkte på at du var jo her på bursdagen min i fjor. Skulle gjerne hatt deg her nå også;) Været er like fint i dag også! Og som tidligere sagt, så deler jeg gjerne tråd og knapper fra butikken med deg, når som helst;) Som nærmeste nabo, har nok du også mange minner derifra. Maange klemmer tilbake;)

   Slett
 13. Så mange flotte knapper og for en orden. Blir helt stum.

  Astrid

  SvarSlett
 14. For en flott skatt du har der! Og ikke minst skapet - det er praktfullt!!!! Så fint å ha en sånn orden... kan bare drømme om det...
  Jeg har også slike arvede knapper fra mamma og bestemor, som begge døde for mange år siden. Knappene fra mamma var i bokser, bl.a. bakepulverboks - den gang var de av papir/papp ;-)

  SvarSlett

Eg blir utruleg glad om du legg igjen nokre trivelege ord i kommentarfeltet! Har du ikkje eigen blogg, kan du under "kommenter som", velge navn/nettadresse og skrive namnet ditt øverst, hopp over feltet med nettside, så skrive kommentaren og trykk publiser. Eller du kan velge anonym og skrive kommentar og publiser. Det er kjekt om du også skriv namnet ditt og evt. mail-adresse i kommentarfeltet, slik at eg kan finne deg;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...