mandag 3. juni 2013

Legoteppe


Eg fekk spørsmål om eg kunne tenkje meg å sy eit legoteppe til dåpsgåve. Den idéen likte eg så godt at eg sa ja. Ei slik gåve er jo både praktisk, og kan brukast i generasjonar framover. Og så er det no kjekt for både barn og foreldre:)  Her heng det ferdige teppet utan innhald.


For å få gåva litt personleg, er det frihandssydd på ei helsing som eit minne om dåpsdagen. Eg brukte ein fleirfarga blå-grøn tråd, for at det ikkje skulle vere så dominerande. I tillegg er det sydd nokre stjerner ved namnet. Den same tråden er brukt til ein pyntesaum på hempene. Tauendane er sydd fast i ein stoffbit.


Hovudstoffet er eit gardinstoff, og på innsida er det fleece, slik at lyden av klossane blir dempa, og det er lunt og godt for barnet. Bestillaren kjøpte sjølv stoff og tau, og eg likte veldig godt både farge og stil. Tidlaust. stødig og passar inn i det meste.


Her teppet klart, men med berre nokre få småklossar. Forstod det slik at dåpsbarnet skulle få duploklossar til å starte med:) Dette teppet er ca 120 cm i diameter, og det er vrengsydd med 16 hemper i. Når det skal ryddast til kvelden, er det berre å ta i annakvar eller fjerdekvar tauopning, og vips klart til å hengast på ein krok. For å finne ut kor mykje tau du treng, er det berre å gange diameteren med 3,14, så får du omkrinsen. Og så er det lurt å kjøpe litt ekstra.
House of Hopen har ei fin forklaring på sying av eit slikt teppe.
Eg håper dåpsbarnet kan få glede av teppet i mange, mange gode år.


Og eg veit at eit slikt teppe varer (nesten) evig. Dette teppet sydde eg til min son for ca 30 år sidan. Det er laga berre av eit enkelt stoff eg kjøpte på vannskadesalg ein gong (til 5 kr meteren:) Klossane er gamle, men like gode, og dei har vore henta fram til barn som har vore på besøk.


Ein stor sirkel fekk skråband påsydd med sik-sak-saum. Så sydde eg ein del knapphol og tredde i ei kroklisse. Forstår ikkje heilt det med kroklisse, men det var vel det hadde som var langt nok sikkert:) Det er ikkje noko godt å halde i altså. I alle fall ikkje når det er så tungt som dette. Men eg har ikkje tenkt på at snora kan skiftast før....


Og at dette framleis held etter så mange år og så mykje bruk, er meir som eit under.


Det husar mange kilo med legoklossar. "Og slik har eg hengt no i 30 år, og blir nok hengande her i 30 år til om ingen forbarmar seg over meg". Det var litt artig å finne det fram no då eg fekk dette oppdraget. Mimre, mimre. Må innrømme at det nyaste er skikkelegare og finare, men prinsippet er det same:)

15 kommentarer:

 1. De er så smarte!
  Super gave å gi bort når man kan sy ;o)
  Ha ei fin uke, klem

  SvarSlett
 2. Hvor er den fin Edny. Jeg får ikke syet ret meget, men genner ideen i baghovedet, til senere brug. Tak fodi du deler

  SvarSlett
 3. Kjempe flott og så gøy gave å få!
  Tenker mottakeren kommer til å være takknemlig mange mange ganger :)

  Håper solen skinner deg også om dagen :) klem

  SvarSlett
 4. Kjempelur ide! Og så flott laget. En veldig fin gave!
  Ha en fin uke.

  SvarSlett
 5. Ja slike tepper er fine. Har sett det flere ganger før. Nå fikk jeg egentlig en ide for julegaver til barnebarna. :) Flotte tepper begge to. Klem Merethe

  SvarSlett
 6. Veldig fin gave å få, praktisk er de teppene også :O)
  Ha en fin tirsdag!

  SvarSlett
 7. Så fint teppe - dette skulle jeg visst hatt da ungene var små. ;-)
  Koselig med slike gaver!
  Fin tirsdag til deg!
  Klem, Marianne.

  SvarSlett
 8. Tror ikke jeg har sett et slikt smart teppe før! Det kunne vært noe å ha her også. Jeg har "sommerjobb" og passer barnebarnet på vel året i Kristiansund denne måneden. Nå er det sove-tid for Sigurd og tid til å lese blogger for mormor.

  Ha en strålende dag!

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
 9. Så fine begge to, og ei veldig smart gåve :)

  SvarSlett
 10. Det var utrolig smart, enkelt å rydde og få med seg klossene :)
  Fin kveld til deg!
  Anette

  SvarSlett
 11. To fine poser! Super og praktisk gave :)

  SvarSlett
 12. Kjempesmart og går aldri ut på dato! Gutta mine hadde småbilene sine i en slik pose med veier på innsida så det ble et leketeppe med bilder av brannstasjon , politistasjon, osv.

  SvarSlett
 13. Smart teppe. Kjempefin gave.

  Astrid

  SvarSlett
 14. Dette blir en fin gave, en god ide :-)

  SvarSlett
 15. Stjerneteppet var kjempefin! Forseggjort og flott -et dåpsbarn verdig :-) Her i huset har ungene hatt teppe laget i olabukse-stoff med rød skråbåndkant og hullmaljer til å tre snora i. Akkurat nå er teppet på vent, fylt med Duplo. Kjekt med leker som kanvente i mange år og være fortsatt like aktuelle for nye genrasjoner etter hvert.

  SvarSlett

Eg blir utruleg glad om du legg igjen nokre trivelege ord i kommentarfeltet! Har du ikkje eigen blogg, kan du under "kommenter som", velge navn/nettadresse og skrive namnet ditt øverst, hopp over feltet med nettside, så skrive kommentaren og trykk publiser. Eller du kan velge anonym og skrive kommentar og publiser. Det er kjekt om du også skriv namnet ditt og evt. mail-adresse i kommentarfeltet, slik at eg kan finne deg;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...