lørdag 30. mars 2013

Vinnar og Vannbakkels-svanar


Vinnaren av lotteriet mitt er kåra. Det må feirast med Vannbakkels-svanar.
Tusen takk til alle deltakarar og for alle hyggelege kommentarar! Så herlege lesarar eg har! Og VELKOMMEN til nye følgjarar. Det er sikkert ikkje så lenge før eg kjem med eit nytt lotteri:)

Eg lærte å lage svanar av vannbakkels då eg hadde husstell valfag på ungdomskulen. Då var dei fylte med krem og hermetisk pære. I anledning påska blei dei fylte med gul appelsinkrem.


Røra er laga slik: Kok opp 2,5 dl vatn. La 125g smør smelte oppi. Rør i 125g kveitemjøl, og kok "klumpen" under stadig omrøring i 2 minutt. Etter litt avkjøling: -ha i 1 egg og rør kraftig før neste egg has i. Gjenta dette med 4 egg. Røra skal være blank og nesten halde formen på plata.

Ha litt av røra i ein pose og sprøyt S-form på bakepapir. Det skal bli svanehalsen. Steik dei ved 200 gr i ca 7 minutt.

Sett toppar på bakepapir av resten av røra. Bruk to skeier. Steik ved 200 grader i 20 minutt. 
NB!!! Døra må ikkje opnast før dei er (nesten) ferdige, for då vil dei falle saman. Eg brukar å sette omnsdøra på gløtt når dei er ferdigsteikte, slik at dei blir avkjølte inni omnen. 


Appelsinkremen laga eg slik: Bruk skall og saft av ein appelsin. Bland dette i ei gryte saman med 4 eggeplommar og 100 gr sukker. La det tjukne over svak varme. Rør heile tida med ei tresleiv.


Når appelsinkremen er kald, blandast den med 2-3 dl fløte som er piska til krem.


Del bollane, og topplokket skal delast på midten igjen til vinger. Fyll holrommet med krem, legg på vingane og stikk svanehalsen i kremen så den står. Dryss på litt melis. Velbekomme!


Og den eg feirar er Ingunn med bloggen Bundingen!!! Gratulerer!! Ein verdig vinnar som eg føler at eg nesten kjenner gjennom bloggkontakt:) Både Ingunn og bloggen hennar er så koseleg, og så er ho så flink å legge igjen hyggelege kommentarar. Send meg adressa di Ingunn, så kjem øyenstikkaren flygande til deg:)

Fortsatt GOD PÅSKE til deg som kjem innom her:) Vi har eit strålande påskevér! 

12 kommentarer:

  1. Hurra! Jeg er glad at vinnerlykka varer fremdeles, for denne premien hadde jeg spesielt lyst på. Har ikke så mye kunst, men nå ble det ei råd med det.
    Tusen takk!

    Her er det drømmepåske for den som er glad i å gå på ski. Strålende vær, vindstille og prima blå Swix-føre.

    Fortsatt god påske i Romsdalen!

    Klem fra Ingunn

    SvarSlett
  2. Flotte svanar! Smakar godt gjer dei nok også. Det år og dag sidan eg laga vannbakkels, så kanskje det er på tide å friske opp kunnskapen;)

    SvarSlett
  3. Grattis til Ingunn. Nydelig bilde ho vant. Svanene er skjønne. Og sikkert gode.
    Klem

    SvarSlett
  4. Flotte svaner du har laga. Heldig ho som vant bilde. Forsatt goé påske. klem

    SvarSlett
  5. Ser kjempeflotte og goe ut de svanene. Takk for at du deler!

    SvarSlett
  6. Hmm dette så godt ut :-)
    Får gratulere Ingunn som fikk det fine bilde:-)
    Fin dag..

    SvarSlett
  7. Tror jeg er litt misunnelig på Ingunn :) :)

    SvarSlett
  8. Så heldig vinnar!!
    Og vannbakelse er det SÅ lenge sidan eg har smakt..

    Herleg April til deg :-)

    SvarSlett
  9. Tusen takk for gode ord, det varmer med tilbakemelding når jeg skriver om noe nært hjertet.
    Ja, hva sier man....jeg tror det er mange som sitter i kirken og tenker på det, faktisk....man blir så redd for å si for mye, eller for lite....
    Klem, M
    Ps. Gratulerer til vinneren!

    SvarSlett
  10. Å, det såg godt ut! Neste gang jeg lager vannbakels får jeg prøve meg på slike flotte svaner!
    Vi har hatt påskeferie hjemme på øya og kost oss veldig. Godt å være hjemme i feriene!
    Håper du har hatt ei fin påske!
    :)

    SvarSlett
  11. Gratulerer Ingunn! :)
    Kjempefine svaner! Hadde vært godt med en til kaffen! :)

    SvarSlett
  12. Hei!

    Jeg jobber for nettstedet Alleoppskrifter.no der brukerne kan søke gjennom titusener av oppskrifter fra norske mat nettsteder og blogger.

    Jeg la merke til at du har et stort antall smakfulle oppskrifter i bloggen din og jeg vil gjerne foreslå deg til å ta en titt på Matbloggtoppen her: http://www.alleoppskrifter.no/matbloggtoppen

    Hvis du ønsker å legge din blogg til listen og få resept indeksert på Alleoppskrifter.no, er alt du trenger å gjøre å følge instruksjonene her: http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

    Forhåpentligvis vil din egen blogg også være opp i toppen!


    Varme hilsen,

    Elin
    Alleoppskrifter
    http://www.alleoppskrifter.no/

    SvarSlett

Eg blir utruleg glad om du legg igjen nokre trivelege ord i kommentarfeltet! Har du ikkje eigen blogg, kan du under "kommenter som", velge navn/nettadresse og skrive namnet ditt øverst, hopp over feltet med nettside, så skrive kommentaren og trykk publiser. Eller du kan velge anonym og skrive kommentar og publiser. Det er kjekt om du også skriv namnet ditt og evt. mail-adresse i kommentarfeltet, slik at eg kan finne deg;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...