tirsdag 19. mars 2013

Årets happening er over


Norsk Quiltetreff med årsmøte og NQFs 25-årsmarkering i Sarpsborg er over. Ei kjempekjekk helg saman med likesinna. Og for meg var det ei spesiell helg sidan eg skulle "forsvare" stipendet og naturprosjektet mitt med foredrag, kurs og utstilling. Over her er produkt eg hadde på kursleiarutstillinga.


Under foredraget snakka eg litt om mitt quilteliv, inspirasjon og ting frå naturen eg har prøvd ut i syinga.


Norsk Quilteforbund fortjener ein stor takk for at dei hadde trua på meg, for dette året har vore veldig utviklande. Det er så kjekt å vere nytenkande og prøve ut ting andre ikkje har gjort før:) 


Eg begynte presentasjonen i min barndoms fjøre der samleinteressa mi frå naturen starta. Nyleg var eg tilbake der, og "jeg fant, jeg fant en utgått skosåle". Det førte meg rett inn i eventyrverden, og mitt siste produkt blei "Prinsessa som ingen kunne målbinde". Hjartet i bakgrunnen der blei kanta med ein bjørkekvist, slik som den første prøvelappen i midten. Ringen er slutta , men vegen går vidare, for idéane blomstrar. Det eg lagar vidare framover, skal eg fortelje om i eit foredrag på Vestlandstreffet i Molde i oktober.


Foredraget blei oppsummert gjennom eit eventyr frå notida.


Marit Sande Iversen overrekte stoffblomster. Ho går no av som leiar i Norsk Quilteforbund gjennom 6 år. Marit fortjener ein stor takk for det flotte arbeidet ho har lagt ned. Og eg har vore så heldig og hatt kontakt med henne i fleire samanhengar, i tillegg til at vi begge er i Molde Quiltelag. Ho kom på skulen og overrekte symaskin og ting til barna som premie både då 1.klasse ved Midøy skule vann barnekonkurransen i 2008, og då 4. og 5.klasse ved Midsund Montessoriskule vann barnekonkurransen her i landet og tok 3.plassen i Birmingham i 2011.
Eg oppfordrar alle til å sy med barna. Det har eg veldig god erfaring med.


Etter foredraget blei det gjort avtale om at eg skal skrive artikkel i medlemsbladet.


På laurdag hadde eg kurs med "Uglevakt", der deltakarane fekk lære å lage effektar ved hjelp av ulike stoff- og garnkvalitetar, og å sy tre av kvistar.


Det var ein kjempekjekk og lærevillig gjeng, og her er produkta så langt dei kom på 4 timar. Det er så artig å sjå kor ulikt det blir sjølv om utgangspunktet er det same.


På søndag hadde eg kurs med "Hjem, kjære hjem". Her var det sying av steinheller, effekter av garn og never, og sying av gjerde av pinnar. Fleire gjekk på begge kursa, og alle godkjente at eg kunne legge ut bilete på bloggen.


Her kjem arbeidsbilete frå det kurset.


Folk var kreative og sette sine eigne preg på produkta.


Tusen takk til alle trivelege kursdamer. Eg håper vi treffast igjen;) Sjølv er eg veldig glad i både å halde kurs og å gå på kurs. Det er sosialt, lærerikt og inspirerande.


Det var veldig kjekt å avslutte helga med kjempegode tilbakemeldingar på både kurs og foredrag. Det inspirerer til vidare arbeid. Og det var så godt å ha både slekt og quiltevenner der gjennom heile helga.

24 kommentarer:

 1. Ser ut som en fornøyelig helg - mange flotte bilder her :-)

  SvarSlett
 2. Så flink du er å Quilte, også er det artig å se efekten av matrialene dere bruker. Ugle bilde var jo bare så herlige.
  Klem

  SvarSlett
 3. du er en oppkomming av fantastiske ideer...skjønner godt dem vil ha deg som foredragsholder!

  flinke!

  klem tone

  SvarSlett
 4. Vel overstått en flott helg !
  Du er bare fantastisk!
  Klem fra Anne

  SvarSlett
 5. Jeg har tenkt på deg. Var aldri i tvil om at dette gikk bra, men det er kjempeartig å lese og se bilder fra quiltetreffet. Lykke til videre!
  Dette har jeg lite greie på, men jeg gleder meg alltid over noe vakkert, fint arbeid og kreativitet.

  Ha en fin dag i Midsund!

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
 6. Så flott utstillig du hadde og morsomt å se det in live :-)
  Ser ut som om helgen var bra :-)
  Mange folk var det der også.
  Fin dag til deg..

  SvarSlett
 7. Du er utrolig kreativ og dyktig! Nyskapende og flott! Jeg er veldig imonert over selve foredraget, som var oversiktelig og med fin oppbygging og med flott oppsummeringeog kreativ avslutning! Strålende!

  SvarSlett
 8. Gratulerer med vel overstått foredrag og kurs! Og at du deler her er jo fint for oss som ikke fikk til å dra til Sarpsborg. Gleder meg til ditt bidrag kjem i medlemsbladet for da kan en la seg inspirere videre :)

  SvarSlett
 9. Så mykje flott på ein gong! Du kan verkeleg vere stolt av deg sjølv. Håper å treffe deg i Molde i oktober.

  SvarSlett
 10. Er så glad på dine vegne Edny!!!
  Så kjekt å sjå og lese om ei vellykka helg!!:))
  Stor klem:))

  SvarSlett
 11. Det ser ut til at du har hatt ei fin helg. Synd jeg ikke fikk vært der. Vi får vel fyldig referat i april.

  Astrid

  SvarSlett
 12. Gratulerer med en vellykket helg.Flotte bildet.Fin uke og påskehelg til deg.:::)))))

  SvarSlett
 13. Så fin helg du ser ut til å ha hatt.
  Morsomt når det man gjör blir så satt pris på.
  Lykke til vidre med kurs og nye idéer.
  Hilsen fra et Skåne, atter dekket av snö.

  SvarSlett
 14. Heia Edny, takk for flott fordrag og selskap i Sarpsborg.
  Jeg er kjempeimponert over din energi og kreativitet !!!
  Jeg koste meg veldig :-)

  SvarSlett
 15. Gratulerer med gjennomført kurs og foredrag, det ser ut til at alt har gått bra ( det tvilte jeg ikke ett sekund på). Gleder meg til å treffe deg og få fullt referat!! klem

  SvarSlett
 16. Vel overstått helg.
  Det virka som det var vellukka !
  Du er kjempeflink.

  Ha ein fin onsdagskveld.
  Anne-Mari

  SvarSlett
 17. Det var ei kjempeflott helg, og det var så gøy og inspirerende både å gå på kurs med deg, og å høre foredraget og se bildene dine av alle produktene! Og så kreativ eventyrskaper du er!
  Arbeidet har tatt alle timer til nå, men i kveld er det litt kvalitetstid på syrommet, skal sy ferdig uglebildet mitt og ei påskehøne!
  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 18. Så flott at du deler på bloggen, slik at vi som ikke var i Sarpsborg kan se og lese! Så koselig at du er fornøyd meg helga!

  SvarSlett
 19. Gratulerer Edny, du er flink og er raus å dele med andre.Kjekt å sjå og lese.

  SvarSlett
 20. Gratulerer med vel overstått happening! Så flink du er! Skjønner det var en flott tur! Herlige de to prosjektene, "uglevakt" og "Hjem, kjære hjem"! Skulle gjerne vært der! :)
  Veldig koselige at du blir med på min Give away! :)
  Ha en god dag!
  Klem Lisa

  SvarSlett
 21. Så flink og modig du er. Tipper dette var en topp helg. Det er alltid kjekt å være sammen med likesinnede.

  SvarSlett
 22. Gratulere!!
  Så flink du har vært, både til å lage ting selv og inspirere ;o)
  Skulle ønske æ kunne vært der og hørt på deg!
  God helg, klem

  SvarSlett
 23. Gratulerer, ut ifra hva jeg har sett av arbeidet ditt på bloggen her, er det ikke noen tvil om at du kan dette med håndarbeide:-)

  SvarSlett
 24. Å, dette var kjekke lesing Edny!
  Fantastisk at du har tatt vare på din barndoms nysjerrighet.
  Jeg er også opptatt at vi skal "leke"( så lenge vi lever) med det som gjør oss glad. Rydde tid til det er utrolig viktig mener jeg.

  Fiiin påske til deg og klem fra meg!

  SvarSlett

Eg blir utruleg glad om du legg igjen nokre trivelege ord i kommentarfeltet! Har du ikkje eigen blogg, kan du under "kommenter som", velge navn/nettadresse og skrive namnet ditt øverst, hopp over feltet med nettside, så skrive kommentaren og trykk publiser. Eller du kan velge anonym og skrive kommentar og publiser. Det er kjekt om du også skriv namnet ditt og evt. mail-adresse i kommentarfeltet, slik at eg kan finne deg;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...