søndag 13. mai 2012

Englar til strikkedama
Ei flott dame og god nabo fylte 50 år. Ho elskar englar og er ein superstrikkar, så då blei det ein trekanta strikkepose og nålehefte med englar på til gåve. Posen kan sjølvsagt brukast til andre ting også, som f.eks. toalettveske eller til undertøyet i kofferten.
I tillegg fekk ho ein stor engel som klatrar i eit tau, men den blei ikkje med her. Den engelen hang og ropte på meg då eg var i Bergen på årsmøte i Norsk Quilteforbund, og eg hadde nok angra meg om den ikkje hadde fått blitt med meg heim.
Kortet er laga med strikkevettreglane på. Posen er vattert og fora, og pynta med ein liten engel, for jubilanten blei nettopp farmor til ei skjønn jente. Blonden rundt engelen, er forresten frå premien eg vann frå Hyperkreativen.Det prikka stoffet er også brukt øverst på glidelåsen og som hempe til å bære i på toppen av posen.Til slutt festa eg litt pynt i glidelåsen som drahjelp:)


Fram- og bakside av nålemappa.For å skjule baksida av namnet, sydde eg på eit søtt motiv;)
I lomma la eg ein sprettekniv, og her er plass til fleire nødvendigheiter.I midten av mappa aplikerte eg ullhjerter på filt, og sette inn tre ulike knappenåltyper, ulike synåler og stoppenåler, forskjellige sikkerheitsnåler, og i den lille lomma er det nåltredar og ei nål med elastisk auge til å feste endar i strikkinga eller til å træ inn band eller strikk i ein løpegang.


Og bakerst er ei ny lomme med eit måleband med både cm og inch.


Til lukking er det knapp og strikk. Eg tenkte at dette er kjekt-å-ha-ting som kan vere greitt å ha i beredskap i veska.


Eg håper gåva fall i smak og kjem til nytte. Og denne forretten som husbonden serverte i selskapet, fall i alle fall i smak med meg. Ein fryd for både auge og gane;)


12 kommentarer:

 1. Fine og praktiske gaver du har sydd! Likte hjertene i nålemappa!

  SvarSlett
 2. Det må ein seie var ein innholdsrik presang:) Fin pose og smart mappe! Ha ei kreativ veke.

  SvarSlett
 3. Guri for en krativ sjel du er!
  Utrolig kjekt å se!

  Fin ny ukestart til deg og klem fra meg!

  SvarSlett
 4. Skal si du er flink og kreativ :)
  Og tusen takk for alle hyggelige kommentarer du legger igjen hos meg, setter pris på D:)
  Ønsker deg en fin ukestart
  klem sissel

  SvarSlett
 5. Skikkelige fine saker du lager. Jeg legger meg til som følger, for jeg kommer gjerne tilbake.

  Klem fra Linda :-)

  SvarSlett
 6. Kjempeflott gave. Du er så kreativ.

  Astrid

  SvarSlett
 7. Oj, for en flott gave!
  Så kjekt å få noe sånt:-)

  SvarSlett
 8. Takk for hyggelig kommentar på bloggen min. Nettverket blir stadig vekk utvidet med nye følgere og nye besøk. Jeg skal studere bloggen din mer når jeg får hodet over vannet om en måneds tid (eller når jeg trenger en pause fra rettingen). Artig at vi har samme yrke! Jeg har 10. trinn for første gang (men trives best på småskoletrinnet der jeg kan synge og tralle og spille og kose og ha det gøy). Fine ting du har laget!

  SvarSlett
 9. For en flott gave. Regner ble mottakeren blei fornøyd.
  Og veldig fin fane under her. Så spennende at du er rektor på en Montesori-skole. Skulle gjerne kommet på besøk og sett hvordan dere jobber. Er jo lærer selv, vettu.
  Ellen :)

  SvarSlett
 10. Så utrolig flott og kreativ. Nydelig gave som nok faller i smak.

  Klem

  SvarSlett
 11. Hei søte deg.
  Takk for kommentar inne hos meg. Jeg skal ha en besvarelsesuke denne uken, så jeg skal se om jeg kan svare på noe av det du lurer på :) Det er ikke alt jeg kan svare på alltid, men jeg skal prøve.

  Så kreativ og fin gave du har laget til naboen:) Heldige henne!

  Fin kveld til deg.
  Jeg har dessverre litt fraværende i bloggsfæren, har vært på jobbreise og er hjemme i ca 36 timer før jeg må pakke kofferten og vende nesa mot Manchester for weekenden.

  klem

  SvarSlett
 12. Heisann, så hyggelig å "møte" deg, velkommen i min verden :) Jeg skulle gitt mye for å være så god venn med symaskinen som du!!!

  SvarSlett

Eg blir utruleg glad om du legg igjen nokre trivelege ord i kommentarfeltet! Har du ikkje eigen blogg, kan du under "kommenter som", velge navn/nettadresse og skrive namnet ditt øverst, hopp over feltet med nettside, så skrive kommentaren og trykk publiser. Eller du kan velge anonym og skrive kommentar og publiser. Det er kjekt om du også skriv namnet ditt og evt. mail-adresse i kommentarfeltet, slik at eg kan finne deg;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...