onsdag 9. mai 2012

Aniskringler



I dag blei det baking av aniskringler.
Det er greitt å ha i frysaren, for dei tinar raskt og smakar godt.
Så er det vel slik med kringler, som med anna mat, at det er mange måtar å lage det på.
Og no skal du få mi oppskrift, og så skal eg fortelje min vri, som eg har lært av mi mor, og ho igjen av si mor. Tradisjonar må takast vare på;)

OPPSKRIFT (frå mitt hovud)
100 g smør, smelt i ein kjele
0,5 l mjølk, varmast saman med smøret
Tøm over i ein bolle og tilsett
100 g sukker
1 egg
ca 12 dl kveitemjøl (ikkje tilsett alt! Spe på seinare til passe deig)
(Eg brukar å blande litt kruskakli i, for å gjere dei litt sunnare....)
ca 1 ts malt stjerneanis og ca 2 ts anisfrø
1 pk tørrgjær for søt deig (eller 50 g fersk utrørt i litt av væska)

Elt deiga i miksar eller godt for hand. Tilsett mjøl litt etter litt til deiga slepp bollen.
Pass på at deiga ikkje blir for fast, for då blir kringlene tunge og kompakte.
Dekk bollen med plast og la deiga heve godt.



Elt så deiga på bakebordet. Bruk litt mjøl om deiga klissar.
Del opp til ca 24 kringler. Trill ut til ei pølse.



Form til kringler på brett med bakepapir.



Etterhev godt!



Steik ca 9 min ved ca 225 gr.



Og her kjem knepet;) ;)
Kok opp ca 2,5 dl vatn og 50 g sukker. Er kjelen vid, bør mengda aukast. 
Legg dei varme kringlene i sukkerlaken. Ta dei opp igjen med ein gong og legg over på rist.
Ei fiskeause fungerer godt til den jobben.


Her er ei kringle dyppa, og den andre ikkje. Sukkerlaken gjer kringla blank, mjuk og god;)
Så då har eg avslørt den hemmelegheiten;)



Kringlene smakar godt med smør og ost.
Velbekomme!











10 kommentarer:

  1. Aniskringle er så godt!! Jeg har aldri baka det sjøl, men har ei mor som er veldig snill og lager til meg:)) Tusen takk for gode kommentarer på bloggen min Edny!! Når vi var på Sandane så tenkte jeg på deg. Du såg det bilde med knust albueskjel som ser ut som en ring...jeg finner ofte slike, og jeg tenkte på naturprosjektet ditt - kanskje fint å bruke slike i quiltinga?? Bare en ide jeg tenkte jeg måtte dele;)

    Trur jeg må prøve meg på slike kringler en dag og da skal jeg prøve dette "knepet" også!! :)

    SvarSlett
  2. Har aldri bakt aniskringle, men kommer nok til å gjøre ett forsøk :)
    Takk for tipset med sukkerlaken.

    SvarSlett
  3. Så smart! Artig med nye vinklinger på gamle, gode smaker. Aniskringler er veldig godt, men ikke så mye brukt lenger.
    Koselig at du deler oppskrifta. Tusen takk!

    Ha en fortsatt fin kveld!

    SvarSlett
  4. Jeg har aldri smakt aniskringle men det så utrolig godt ut, så det tror jeg at jeg må prøve på. Tusen takk for tipset med sukkerlaken, det skal også prøves ut. Men nå må jeg gå å få meg litt kveldsmat ble så sulten av disse fristende kringlene. :0)

    SvarSlett
  5. Hei og takk for koselig hilsen hos meg. Nå har jeg kikket litt rundt og bl.a. sett på den imponerende knappesamlingen din (jeg elsker knapper og alt sånt selv), og lest om storesøsteren den gripende historien om storesøsteren din. Det var en trist hendelse! Klem fra Siri

    SvarSlett
  6. Takk for knepet, eg bakar ofte aniskringler, men har aldri dyppa dei i sukkerlake dette skal prøvast!
    Klem frå byen

    SvarSlett
  7. No kan du tru i vart frista! Du må spare nåkken i frysern t i kjæm hæm! :)

    SvarSlett
  8. Kringlene var kjempegode, for dei har eg smakt på i dag, og fekk i tillegg ein kik inn på syrommet. Dagens heldiggris ;-)

    SvarSlett
  9. Aniskringler er bare så godt! Nå er det lenge siden jeg har bakt kringler, men tror det må bli litt bakst til helga. Lurt med den sukkerlaken.

    SvarSlett
  10. Hei...en av mine favoritter...kjenne lukta nesten...nammis.

    SvarSlett

Eg blir utruleg glad om du legg igjen nokre trivelege ord i kommentarfeltet! Har du ikkje eigen blogg, kan du under "kommenter som", velge navn/nettadresse og skrive namnet ditt øverst, hopp over feltet med nettside, så skrive kommentaren og trykk publiser. Eller du kan velge anonym og skrive kommentar og publiser. Det er kjekt om du også skriv namnet ditt og evt. mail-adresse i kommentarfeltet, slik at eg kan finne deg;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...