onsdag 1. januar 2014

HJELP! Er det 2014 allereie?


"HJELP! Er det 2014 allereie?  Då er jo Prøysenåret i gang, og eg har så mykje å stelle i stand!"


"I går blei eg lita som ei teskei då eg skulle ause opp potetene til nyttårssteika! Og så måtte den gode mannen min hjelpe meg nok ein gong. Heldigvis var det ingen av gjestane som merka at eg var borte. 


Eg søkte dekning i blomsterpotta til rakettoppskytinga var over. 
Skal tru om eg greier å halde meg stor under alle arrengementa som skal foregå i år for å markere at det er 100 år sidan "faren min", Alf Prøysen, blei født?"


Teskeikjerringa får nok mykje å styre med dette året. 100 år sidan sjølvaste Prøysen kom til verda, kan ikkje gå upåakta hen.
Men det skal heller ikkje toårsdagen til bloggen min! Det skal feirast med eit nytt blogglotteri;) 
Og kva du kan vinne denne gongen, skal du få vite i neste innlegg;)

Sidan eg starta å blogge 1. januar i 2012, har eg posta 236 innlegg, 206 har lagt seg til som følgjar av bloggen, over 80.000 har vore innom sida mi, og eg har fått nesten 3000 koselege kommentarar. 
Dette gjer at eg vil drive bloggen vidare dette året også;) Tusen takk til deg som oppmuntrar meg til å halde fram!


Året 2013 har gått forbi oss, men skosålen som "eg fann, eg fann", har fått nytt liv.
Naturprosjektet mitt er offisielt over, men eg veit at eg er ikkje ferdig med å bruke ting frå naturen i syinga. I siste nummer av Norsk Quilteblad var det ein reportasje om meg og prosjektet mitt, men det skal eg kome tilbake til i eit seinare innlegg.


Til nyttårsmiddagen i går fekk kvar enkelt ei barkestjerne og ei Askepottnøtt, som eg håper vil bringe lykke i det nye året. 


Mine ønskjer er at ALLE skal ha det bra, og føle seg trygge og betydningsfulle saman med andre. 
Det betyr ja til inkludering og rausheit, og nei til mobbing og egoisme.

Måtte også dei som sprer løgner og ondsinna rykter få det bra med seg sjølv, slik at dei sluttar å øydeleggje for andre.

"La oss bruke 2014 til å feire våre friheter med klokskap", sa kong Harald i sin nyttårstale.

"Vi som voksne må ta tak i mobbing blant barn og unge. En ødelagt barndom kan sette dype spor. En god barndom varer hele livet", sa statsminister Erna Solberg i sin første nyttårstale.

GODT NYTT ÅR TIL DEG!

17 kommentarer:

 1. Godt nyttår til deg! Tusen takk for hyggeleg møte i året som gjekk. Håper vi får nye sjansar til å treffast. Og takk for all inspirasjon du gjer oss gjennom bloggen din.

  SvarSlett
 2. Godt nytt år til deg også, Edny, og gratulere med 2 års jubileum!

  SvarSlett
 3. Godt nytt år! Jeg gleder meg til å følge deg i det nye året. Alltid artig å lese innleggene din, og fine bilder har du også!

  Nyttårsklem fra Ingunn

  SvarSlett
 4. Gratulerer med bloggjubileum! Du skriver så gode og tankevekkende innlegg, og jeg blir med deg videre! Prøysen-året blir nok behørig markert i det ganske land. Nå ønsker jeg det et riktig godt nytt år!

  SvarSlett
 5. Jeg gleder meg til Prøysenfeiringer dette året! Tekstene hans er like aktuelle nå som da de ble skrevet!
  Og gratulerer med 2-årsjubileet! Alltid spennende å lese hva du skriver og se det spennende du lager!
  Nyttårstalen fra Grete

  SvarSlett
 6. Godt nyttår og gratulerer med 2årsdag:) vi får hjelpe teskjekjerringa så ho blir med på alt som rører seg i bloggverden da:)

  SvarSlett
 7. Gratulerer med 2 år som bloggedame. :))
  GODT NYTT ÅR TIL DEG.
  Klem fra Mette.

  SvarSlett
 8. Godt nyttår til deg :) Gratulerer med to års dagen for bloggen din. Alf Prøysen er en yndling hos meg og jeg har masse bøker av han. Så i år skal det feires her også med litt diverse. Flott innlegg med kloke ord! Klem Merethe

  SvarSlett
 9. Flott innlegg - både morsomt og med ord som gir oss rom for ettertanke. Visste ikke om dette 100-årsjubileet jeg .....

  Skosåleprosjektet ble riktig artig.

  SvarSlett
 10. Takk for dine fine ord til ettertenksomhet.
  Jeg er glad du fortsetter din blogg, og önsker deg godt Nytt År.

  SvarSlett
 11. Fint innlegg, tankevekkande og på same tid morsomt !
  Nyttårsklem frå Anne-Mari

  SvarSlett
 12. Kjempefin blogg og side du har, masse fint å se :) her kommer jeg nok til å titte innom flere ganger. Ønsker deg riktig godt nytt år :)

  SvarSlett
 13. Godt nytt år! Kjekt å høre at du vil fortsette med dine tankevekkende og inspirerende innlegg!

  SvarSlett
 14. Hei Edny :)
  Tusen takk for koselig kommentar
  inne hos meg :) Gratulere så mye
  med to års bloggbursdag ❤ og så
  gleder jeg meg til å følge deg videre
  i det nye året også ❤ Ha et riktig
  godt nytt år og en fin helg :) Klem
  fra Mette

  SvarSlett
 15. Gratulerer med 2 år som blogger! Veldig spennende å se på alt det flotte og kreative du legger ut! Imponerende! Gleder meg til å følge deg videre! :)
  Ønsker deg et riktig godt nytt år!
  Klem

  SvarSlett
 16. Godt Nytt År! Et koselig blogginnlegg du har lagt ut. Teskjekjerringa di er så skjønn! Jeg har alltid likt Alf Prøysen, fortellingene og sangene hans. Viiktige ting til ettertanke skriver du også. Jeg syns ordet "raushet". er så flott, Et ord jeg vil ta med meg, og som jeg håper at også kan prege mitt liv :-)

  SvarSlett
 17. En virkelig fin premie som jeg hadde hatt god bruk for :) Så jeg prøver med 3 lodd og krysser alt jeg har :) Hilsen og ha en kreativ uke, klem fra Beth i Bergen :)

  SvarSlett

Eg blir utruleg glad om du legg igjen nokre trivelege ord i kommentarfeltet! Har du ikkje eigen blogg, kan du under "kommenter som", velge navn/nettadresse og skrive namnet ditt øverst, hopp over feltet med nettside, så skrive kommentaren og trykk publiser. Eller du kan velge anonym og skrive kommentar og publiser. Det er kjekt om du også skriv namnet ditt og evt. mail-adresse i kommentarfeltet, slik at eg kan finne deg;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...