tirsdag 28. august 2012

Her er oppskriftene


Her kjem oppskriftene eg lova i forrige innlegg. Begge er greie å lage når vi skal ha gjestar, for alt kan gjerast ferdig i god tid, mengdene er lette å regulere alt etter kor mange som skal spise, og det er enkelt å servere;)


KJØTTKAKER I FORM
Legg godt med smørklattar i ei langpanne om det er mange, og i ei mindre form om det er få personar.
Skjær hodekål i bitar og fordel i forma. Det kan sjå mykje ut, men synk veldig saman under steiking.
Fordel 1 eller 2 hakka løk over kålen.
Skjær poteter i skiver og fordel eit par lag over kål og løk.
Dryss på salt og litt pepar mellom og på toppen av potetene.
Sett forma i steikeomnen på ca 200 grader, og la det stå ca 1/2 time.
I mellomtida (eller tidlegare) sper du ut kjøttdeiga som til vanlege kjøttkaker. 
Til denne store forma brukte eg ca 1,5 kg kjøttdeig, 3-4 ts salt, litt pepar, ingefær og muskatnøtt, 
3 egg, 2 ss kveitemjøl, 3 ss potetmjøl og skumma mjølk til passe konsistens. Elta godt inn saltet først.

Ta ut forma når potetene er mindre steikt enn på bildet over:)
Legg store klattar av kjøttfarsen oppå potetene. (eg kom ikkje på å ta bilete før eg var halvvegs med det)
Bruk ostehøvelen på hardt smør, og fordel litt smør over kvar kjøttkake.
Steik vidare til potetene er skikkeleg møre, ca 30-40 minutt. 
Denne forma kan også steikast sakte ved lavare temperatur, og alt kan leggast i forma før steiking.


Rett frå omnen og på bordet. Velbekomme;) 


Oppskrifta på Ripsterte er egentleg lita, og skal kjevlast ut til to små leivar. Eg doblar nesten alltid oppskrifta, og gjer det her også. Vil du ha ei mindre kake, så er det berre å halvere.
RIPSTERTE
300 gr lettkokte havregryn, 200 gr sukker, 3 egg, 1,5 ts bakepulver, 12 mandeldråpar.
Ha alt i ein bolle og bland saman. Eg brukar ein slikkepott.
Fordel røra på to bakepapirkledde plater.
Klipp opp ein plastpose og legg over røra når du kjevlar den utover. Då slepp du masse kliss.
Steik ved 175 grader i 10-15 minutt, til leivane er gyldne. Avkjøl på brettet.


Legg den eine leiven på eit brett. Er den for stor, er det berre å knekke av litt til det passar.
Fordel vaniljekrem over. Her brukte eg nesten to ferdigpakkar. Legg det andre flaket oppå.


På toppen er det krem av 1 pk fløte og ca 1-2 ss sukker. Fordel rips på toppen. Vent gjerne med krem og rips til like før servering, for då kan kaka berre vente på benken. Og sjølvsagt kan andre bær eller frukt brukast på toppen. Då håper eg det vil smake;)

20 kommentarer:

  1. Tusen takk for oppskriftene, dette så veldig godt ut. Utrolig lurt å lage kjøttkaker på denne måten, sparer både mye tid og arbeid. Tror jammen jeg må prøve meg på denne ripsterta. :o)

    Fortsatt god uke. :o)

    SvarSlett
  2. Hei søte!
    Endelig fikk jeg tid til å besøke deg igjen, herlighet som tiden flyr. Med ny jobb og vannlekkasje i hus blir det ikke mye tid til å besøke søte medbloggere, dessverre. Har hatt mest fokus på å lage innlegg, men nå var det jammen godt å få tid til å besøke deg :)

    Takk for alle de fine kommentarene du har lagt igjen hos meg, leser hver eneste flere ganger og smiler masse for meg selv (må nesten være blogger for å forstå det tror jeg *ler*)

    Takk for oppskriftene :)
    Og ang beaterblade bestilling. Jeg aner ikke hvordan det forgår da jeg kjøpte min i Gøteborg, beklager at jeg ikke kan svare deg.

    Ikveld skal jeg ta fram strikkepinnene og kose meg.
    Fineste tirsdagskvelden!
    klemklem

    SvarSlett
  3. Takk for smart kjøttkakeoppskrift til mange sultne. Denne skal jeg prøve ved en passende anledning.

    SvarSlett
  4. Dette er skikkelige oppskrifter når en trenger "store folå"! For en lykke det er å samles mange rundt bordet og spise og kose seg.
    Egentlig burde vi ha flere hverdagsmiddager sammen med venner og familie....
    Takk for at du deler oppskriftene! Jeg kommer nok til å prøve dem etterhvert.

    Ha en fin tirsdagskveld!

    Klem fra Ingunn

    SvarSlett
  5. Takk for oppskrift. Dette ser godt ut. Jofrid

    SvarSlett
  6. Tusen takk for oppskriften ;-)
    Dette må prøves;-)

    SvarSlett
  7. Tusen takk for at du delte oppskriftene med oss. Skal prøve både middagen og kaka. Ha en fin uke!

    SvarSlett
  8. Spennende, dette må prøves!:)God kveld til deg!

    SvarSlett
  9. Tusen takk..!! Dette skal prøves, gleder meg.. :)
    Ha en fin kveld.
    Klem, Kristin

    SvarSlett
  10. Dette var jo en enkel måte å lage Kjøttkaker på. Såg riktig godt ut, må nok prøve dette neste gang vi skal ha kjøttkaker:) Takk for at du deler med oss:)

    SvarSlett
  11. Tusen takk. Ja dette må eg prøve.

    SvarSlett
  12. Spennende, dette må prøves.

    Astrid

    SvarSlett
  13. Tusen takk for oppskriftene.
    Begge deler ser veldig godt ut, og praktisk når man er mange.
    Den er lagret i en PDF som kan taes frem når behovet melder seg.
    Ha en fin dag.

    SvarSlett
  14. den oppskriften så så deilig ut og ikke minst enkel......skal garantert prøves :-)

    klem tone

    SvarSlett
  15. Spennende. Dette må prøves.

    Astrid

    SvarSlett
  16. Takk for oppskriften. Ser riktig så godt ut :)

    KariLklem:)

    SvarSlett
  17. Jeg vil bare inn og takke deg MASSSSSe for god hjelp med mine "følgere"....Nå er alt på plass igjen, takket være deg :-))))

    SvarSlett
  18. Dette skal bli godt! Tusen takk.

    SvarSlett
  19. Hei Edny! Takk for koselig kommentar på bloggen min :)
    Du har en flott blogg, legger meg til som følger.
    Ønsker deg en fin dag!

    SvarSlett
  20. ¡¡Que rico!! lo quiero hacer para mi familia.

    saludos

    ane

    SvarSlett

Eg blir utruleg glad om du legg igjen nokre trivelege ord i kommentarfeltet! Har du ikkje eigen blogg, kan du under "kommenter som", velge navn/nettadresse og skrive namnet ditt øverst, hopp over feltet med nettside, så skrive kommentaren og trykk publiser. Eller du kan velge anonym og skrive kommentar og publiser. Det er kjekt om du også skriv namnet ditt og evt. mail-adresse i kommentarfeltet, slik at eg kan finne deg;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...