fredag 18. januar 2013

Kreativ med symaskinUtruleg kva som dukkar opp etter nokre år. Det er ikkje alt av tidlegare handarbeid eg vil vedkjenne meg, men dette, som eg sydde på kurs med Pelse Asboe, er eg fornøgd med endå. Det er ingen tvil om når det blei sydd. No kjem eg på at eg la det vekk fordi eg ikkje blei enig med meg sjølv om montering.
Den store tujaen til høgre, var ein gong ei bitte liten busk i ei julesamanplanting. Den har stått fint med lys i adventstida i mange år, men dei siste åra blei den for stor til det. No får den vere med på bloggen som eit minne, for eg reknar med at den ikkje kan stå der så mykje lengre.


Kurset med Pelse var midt i blinken for meg. Det er den mest kreative med symaskin eg har møtt. Her er det brukt stoppefot, metalltråd og forsvinningsplast. Sjølve hovudstoffet er lin.


 Sying på metall er veldig dekorativt.


Her er det også brukt stoppefot og frihandssying på tyll, og forsvinningsplast.


Og så var det monteringa då... Det skal i alle fall bli gjort no. Hukommelsen er det vel best å ikkje seie så mykje om... Det heiter vel at det som ikkje er stjelt eller brent, kjem fram igjen.

9 kommentarer:

 1. Hei.
  Ja den dama er et must av ideer og kan det med symaskiner,bruken,røff behandling!Mitt første møte med henne var på Stord,da det var ofte kurser der.Har aldri selv vore på kurs med henne,men en får saker og ting med seg om en ikke har vore på kurs.Ho fekk ikke komme med i kjent utstillingslokale,Danmark med kunsten sin,som ho sa,da laget eg skikkelig ,forsegjort lappeteknikk,ikke godtatt.Inn der skulle eg,laget et skjevt kunstverk,grunnteknikk forsvinningsplast,som ho sa selv,stygt,siden har ho hatt utstillinger.Har bare prøvd meg litt på majonestubesying,pensjonistene åt og samlet inn til meg den gang eg jobbet på aldersheimen,kjøkkensjefen trodde eg var blitt smårar,til han fikk se resultat.Absolutt kurs for oss.God helg!Beste hilsen Quiltegleder Margrethe

  SvarSlett
 2. Ååååå dette var kjempelekkert !!!!
  Jammen godt det kom fram i dagen i gjen.....alt for fint til å ha liggandes.
  Eit lite tips :D Du må ikkje sage ned tujaen din, stam den opp. Det blir kjempefint. Visst du synest den er for høg kan du fint klippe av høgda og forme den som ei kule kjegle e.l. Kan bli litt stygt med det same men det veks ut nye skudd og då blir den flott. Var det eit godt tips ? :)

  God helg til deg.
  Klem MarJE.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk;) Det var godt den dukka opp igjen, ja;) Og takk for tuja-tips! Vi må vurdere dette til våren. Den står så nært nedkjørsle og inngang at det må sjå skikkeleg ut.

   Slett
 3. Her var det mange spennende teknikker på symaskinen!!
  Må ha vært et kjekt kurs!
  God helg, klem

  SvarSlett
 4. Tror nok det er flere i samme båt når det gjelder hukommelse. Bra slike flotte ting dukker opp igjen :)

  SvarSlett
 5. Flotte hjerter! Morsomt å blande forskjellige teknikker rundt tema hjerter! Majonestuber gir et røft uttrykk.
  Gleder meg til å se hvordan arbeidet blir montert!
  God helg!

  SvarSlett
 6. Så flott dette var, morro når enn blander flere teknikker sammen :-)

  SvarSlett
 7. Morsomt, artig med minner som dukker opp. Flott var den !

  SvarSlett
 8. Takk for kommentar i bloggen min.
  Så mye fint du lager! :)

  SvarSlett

Eg blir utruleg glad om du legg igjen nokre trivelege ord i kommentarfeltet! Har du ikkje eigen blogg, kan du under "kommenter som", velge navn/nettadresse og skrive namnet ditt øverst, hopp over feltet med nettside, så skrive kommentaren og trykk publiser. Eller du kan velge anonym og skrive kommentar og publiser. Det er kjekt om du også skriv namnet ditt og evt. mail-adresse i kommentarfeltet, slik at eg kan finne deg;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...