lørdag 28. april 2012

Sløyfer og kjekke ting


Her er ei spent jente på 3,5 år med fotografen for første gong. Det var saman med min eldre bror og søster hausten 1962. Mine to yngre brødre var ikkje født endå. Mor var flink å sy, og ho hadde sydd kjolar av likt stoff til meg og mi 10 år eldre søster, som så tragisk omkom nokre månader seinare. Eg fortalte litt om det i starten av dette innlegget.

Legg merke til den flotta sløyfa eg har i håret! Det var veldig vanleg når vi skulle pynte oss den tida;) Eg hugsar at dei var av nylon, og endane var klipte på skrå og litt smelta med ei fyrstikk for at dei ikkje skulle rakne.



Og no kjem eg igjen tilbake til mitt flotte trådskåp. Då eg fekk det, låg det bl.a. sløyfeband i ei av skuffene, og der har det sikkert vore i femti år, for hårstrikk tok over for sløyfene i tidleg barneskulealder. Men kanskje dei kjem til heder og verdigheit igjen snart? Sløyfebandet eg hadde då eg var med fotografen, er nok kjøpt her. Beltebandet på kjolen var også knytt i ei sløyfe bak.



Og i ei anna skuff låg det andre kjekke ting. Fremst til venstre ligg tversoversløyfer, som eg hadde med i dette innlegget.



I sløyfeskuffa har eg no samla blondar og band.



I den andre skuffa var det større bur, så der har grovare band o.l. fått plass.



Og etter knappesorteringa var det ei skuffe igjen i det minste skåpet. Der blir det plass til diverse ting og tang. No har eg nok vist og frista med det meste frå mitt skattekammer. Har du ikkje sett det første innlegget om trådskåpet, så er det her. No er det på tide at eg får opp produksjonen, for eg kan i alle fall ikkje klage på at eg ikkje har noko å lage av;)


13 kommentarer:

 1. Åja, jeg kjenner meg igjen i det med sløyfene. Så koselig med et tilbakeblikk!

  SvarSlett
 2. Såå søt du var som lita jente Edny!! Artig å sjå!! Du er no søt enda også da;))

  Ha en flott lørdagskveld!! :))

  SvarSlett
 3. Ja slik sløyfe hadde eg også på fotografbilde, mi var lys rosa! huff og huff for en mote! Nabojenta vår hadde so lite hår at sløyfa blei festa med limband når ho skulle til fotografen. Det må seiast at mora låg på sjukehuset og faren hennar skulle pynte veslejenta. Det var ikkje vidare pent på bilde, men det har vore ei god historie i mange år:)) Ha ei flott helg, her er det sludd og snø i dag:(

  SvarSlett
 4. Husker også nylonsløyfene - med smeltet ende.... :-)
  Søt er du på bildet!
  Veldig koselig å se!
  Klemmer, Marianne.

  SvarSlett
 5. Hei :)

  Slike nylonsløyfer er på dåpskjolen vi har i familien som vart sydd før min barnedåp :) Og dei brukar vi endå - vil ikkje skifte dei ut, fordi dei høyrer til kjolen liksom :)

  Nydelig bilde av deg <3 Så skjønn lita jente :)

  Ha ein fin lørdagskveld!

  Klem

  SvarSlett
 6. Takk for kommentar hos meg: )

  Du verden for en skattekiste du har med alle disse småsakene. Flott orden og mye fint: )

  SvarSlett
 7. Du sender meg rett tilbake til barndommen både med hårsløyfene og skapene dine med innhold! Jeg husker at vi fikk leke med knappene mor hadde, sorterte i farger og størrelser, fine og mindre fine etc. Og alle de fine båndene du har! Nå skal det bli spennende å se hva du kommer til å lage!

  Ønsker deg ei ny, fin uke!

  SvarSlett
 8. Hei!
  Takk for koselig kommentar hos meg!
  Det skapet ditt gir mange svar på hvor du skal oppbevare dette og hint.
  Jeg har små verktøybokser med skuffer, norgesglass og oppbevaringsbokser i plast, store, med lokk.
  Ha en kreativ uke!

  SvarSlett
 9. Og takk for at du vil følge meg!

  SvarSlett
 10. Ja slike sløyfer hadde vi da. Var så fine at.
  Utrolig mye spennende du har i skapet ditt.

  Astrid

  SvarSlett
 11. Ja dette va historieboka si det, kjenne igjen alt jeg også du på bildet. Tror det var på denne tiden vi ble "kjent" med hverandre. Husker jeg såg deg for første gang da du var på vei til butikken for å handle sammen med mora di : )

  SvarSlett
 12. Husker den tiden... barndomsminner :)
  For et fint skap... er jo bare en drøm for oss fleste det :)
  Ha en forsatt fin kveld, klem.

  SvarSlett
 13. For et flott skap du har. Og sløyfe i håret er veldig kjent ja...

  SvarSlett

Eg blir utruleg glad om du legg igjen nokre trivelege ord i kommentarfeltet! Har du ikkje eigen blogg, kan du under "kommenter som", velge navn/nettadresse og skrive namnet ditt øverst, hopp over feltet med nettside, så skrive kommentaren og trykk publiser. Eller du kan velge anonym og skrive kommentar og publiser. Det er kjekt om du også skriv namnet ditt og evt. mail-adresse i kommentarfeltet, slik at eg kan finne deg;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...