søndag 8. juli 2012

Spekemat og potetsalat


Spekemat med tilbehør er godt ein fin sommardag, og heimlaga potetsalat smakar godt til. Eg har ein tendens  til å berre lage mat utan å bruke oppskrift. Potetsalaten eg laga i går blei god, så derfor skriv eg den ned her for å ha oppskrifta sjølv. Og då kan du også prøve, om det freistar;)

POTETSALAT: Skjær poteter i terningar og kok dei akkurat møre i lettsalta vatn. (eg brukte 6 litt store). Slå over i eit dørslag, så det får renne godt av seg.
1 boks Creme fraische, 1 boks lettrømme, litt sitronsaft, salt, peppar og litt sukker blandast saman. Ha så i eit eple i små bitar, ein liten boks maiskorn, finhakka purreløk og grasløk, og bland saman. Vend lunka eller kalde potetterningar i til slutt. Dette er ein stor porsjon, så restane kan f.eks. brukast til grillmat dagen etter.


Saman med skinke og diverse spekemat, serverte eg melon, sukkererter, salat, tomat, agurk og mandarinbåtar. VELBEKOMME!

8 kommentarer:

 1. Mmmmm, så godt det ser ut. Og ingenting er som hjemmelaget potetsalat til.
  Kos deg. Klem

  SvarSlett
 2. For et lekkert spekefat. Jeg skal ha det i dag så da fikk jeg noen ideer. Jeg får nemlig besøk av ei bloggvenninne fra Sunnmøre som jeg aldri har sett før.... Ha en fin søndag. Hilsen Siri

  SvarSlett
 3. Takk for oppskrifta! Denne skal jeg prøve ganske snart. Lekkert spekefat. Vi spiser litt med øynene også!

  Ha en strålende sønag!

  SvarSlett
 4. Mmmmm, ser deilig ut!
  Tusen takk for oppskriften, skal jammen prøve den en gang!
  Klemmer, Marianne.

  SvarSlett
 5. Å, så norsk spekemat, får vann i munnen... Slik får vi ikke i Sverige. :-(
  Det er blandt de ting man savner, som jeg i min enfoldighet trodde var lett å få tak i her også. Det er noe med de riktige spekpölsene og skinka som er annerledes.....

  SvarSlett
 6. Så lekkert du har laget det til, og takk for oppskrifta på potetsalat. No veit vi jo kvar vi skal finne den når vi treng den. Takk for at du deler!

  KariLklem:)

  SvarSlett
 7. mm...nå fikk jeg lyst på spekemat :)

  Søt blogg du har. Jeg har lagt meg til som følger!

  God sommer!

  klem
  Vigdis

  SvarSlett

Eg blir utruleg glad om du legg igjen nokre trivelege ord i kommentarfeltet! Har du ikkje eigen blogg, kan du under "kommenter som", velge navn/nettadresse og skrive namnet ditt øverst, hopp over feltet med nettside, så skrive kommentaren og trykk publiser. Eller du kan velge anonym og skrive kommentar og publiser. Det er kjekt om du også skriv namnet ditt og evt. mail-adresse i kommentarfeltet, slik at eg kan finne deg;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...