onsdag 25. juli 2012

Med rota opp og toppen ned


Med rota opp og toppen ned, veks om vinteren og minkar om våre. Kva er det? Eg likte så godt gåter då eg var barn, og svaret her er sjølvsagt istappen. Men kva er berre "Med rota opp og toppen ned"?
Eg har brukt svaret til ein blomst...


Sydd blad og quilta nervar med gulltråd.


Og sydd ein rosett med gullperler til å feste inni blomsten.Ståande eller liggjande? Tja, smak og behag;)


Kanskje det passar i eit maritimt miljø? Oppå peisen, som min handyman har laga på uteplassen.


Har du funne svaret på gåta mi?


Det er tang, som ligg på langs her. Røska opp frå sjøen av Dagmar og slengt oppover markane. Eg tok ein tangstilk med meg heim for å prøve. Naturprosjektet mitt må no utviklast. Den blei vaska og lagt til tørk saman med andre funn;)


Etter ein lang tørkeprosess hadde den skifta farge, blitt krokete og var krympa både i lengde i breidde. Og då blei den sjølvsagt ein blomst, med tangrota som rosett. No har eg plutseleg fått fleire nye idéar til naturprosjektet mitt, som skal presenterast i mars;)

16 kommentarer:

 1. Hvor er det et spennende projekt, dit. Og flot, flot peis.

  SvarSlett
 2. Spennende ting du greier å finne på - alltid noe nytt og overraskende du har på lur!
  Synes den ble kjempefin på peisen din! :-)
  Ønsker deg en riktig god dag!
  Klem, Marianne.

  SvarSlett
 3. Hei
  Knallfin tang og tareblomst,og det var fint med den svarte,spesille gitter-rammen bak den rekveden også.Peisen er et mesterverk,og pynten passet der!
  Beste hilsen Quiltegleder Margrethe

  SvarSlett
 4. Det ble stilig!
  Den sorte "blomsten" på rekved - kanllfint!

  SvarSlett
 5. Tøft. Spennende ting du holder på med.

  Astrid

  SvarSlett
 6. Veldig fin taremarerose du har laget.Du er veldig flink Edny, og alt som du klarer tenke ut...og så gjøre det...er jenta si det!
  Klem fra Sissel

  SvarSlett
 7. I would have never guessed it. But it sure looks pretty.

  SvarSlett
 8. Hei og tusen takk for hyggelig kommentar hos meg:)
  - pakken er på vei til deg:))
  Du er den mest kreative sjel jeg vet om, og sååå nydelige ting du lager av "ingenting":)
  Den blomsten her er et kunstverk!
  Ønsker deg en nydelig lørdagskveld!
  Klem fra Janne

  SvarSlett
 9. Heisann

  Jeg skjønner ikke dette med innstillinger på bloggen min. Kanskje jeg klarer å finne en ekspert i ferien som kan hjelpe meg litt.
  Når det gjelder Giveaways på siden min, så er det ikke mine giveaways, men ulike jeg har meldt meg på. Om du går inn på siden min og trykker på linken til de ulike Giveaways skal du komme rett inn på siden deres, hvor du kan delta :-)
  Håper du skjønte hva jeg mente
  Ønsker deg en herlig helg

  Klem, Lisa

  SvarSlett
 10. Spennende dette prosjektet ditt. Virkelig original løsning. Kunne vært fint e høre om du gjør noe spesielt for at naturproduktene skal holde seg?

  SvarSlett
 11. Hei på deg, fiiin tareblomst. Takk for koselig kommentar på bloggen min. Spennende å se hva du jobber med, og det blir koselig å treffe deg igjen på neste årsmøte.
  Klemz fra Ann-Margret

  SvarSlett
 12. Imponerende det klarer å trylle frem. Tusen takk for alle fine kommentarer du gir meg. Ha en fortsatt fin sommer.

  Elisabeth

  SvarSlett
 13. Tusen takk for koselege og fine kommentarar! Det gleder meg, og gjer at eg har lyst å halde på. Eg har manger idéar på lager, og så får tida vise kva eg får gjort;)
  Lappedamen lurer på om eg gjer noko spesielt for at naturprodukta skal halde seg.(svarte deg på mail, men det kom feilmelding) Utanom tørking gjer eg ikkje det, men kanskje eg kjem på noko undervegs;) Det er egentlig utprøving eg held på med. -Og blir veldig glad om nokon har tips, råd eller idear;)

  SvarSlett
 14. Hei Edny.
  Så flott at du driver med quilting! Jeg har poser og kasser med stoffrester som jeg skal sy lappetepper av når jeg får tid. (?) Sist jeg sydde lappeteppe var for ca 20 år siden og det er rimelig slitt nå, så jeg ønsker meg virkelig et par nye, personlige tepper av stoffbitene mine.

  Ha en fin uke!

  SvarSlett
 15. Hei søteste :)
  Da var jeg tilbake i denne bloggverden etter en laang pause. Takk for alle fine kommentarer du har lagt igjen, det betyr så masse!

  Alt du syr! Jeg blir så imponert :)

  Skikkelig tungt å begynne på jobb igjen, så jeg sniker meg til en bloggpause *tihi*
  Finfin ukesstart til deg, søteste!
  Klem Maia

  SvarSlett

Eg blir utruleg glad om du legg igjen nokre trivelege ord i kommentarfeltet! Har du ikkje eigen blogg, kan du under "kommenter som", velge navn/nettadresse og skrive namnet ditt øverst, hopp over feltet med nettside, så skrive kommentaren og trykk publiser. Eller du kan velge anonym og skrive kommentar og publiser. Det er kjekt om du også skriv namnet ditt og evt. mail-adresse i kommentarfeltet, slik at eg kan finne deg;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...