søndag 3. juni 2012

Ednys søndagsfrukostsalat


Eg har lova premiar og blogglotteri, og det kjem, men eg vil vente til sida mi er i orden igjen. Feltet med følgjarar er borte, og det står "finner ikke websiden". Er det nokon som kan hjelpe meg??

Tusen, tusen takk til alle som har lagt igjen triveleg ord under innlegga inne. Eg blir så glad kvar gong det dukkar opp ein kommentar i bloggen min. Når eg opnar for å lese kvar kommentar, er det som ein unge som forventningsfullt opnar pakken sin;)

Det pøsregnar og er surt og kaldt ute, så i staden for å gå tur, fann eg fram diverse frå kjøleskåpet og laga ein salat til frukosten. Eg brukar sjeldan oppskrift, men denne blei så bra, at eg vil skrive den ned, og då kan eg no dele oppskrifta med fleire. Alt er ca-mål!

Bland ca 1/2 beger Creme fraiche, 1/2 pakke majones, litt saft frå lime eller sitron, pepar, litt sukker, urtesalt og ca 2ss lodderogn i ein bolle. Finhakk 1/4 agurk, 1/4 paprika, ein liten bit chili, grasløk og 4 egg. Del nokre druer i fire, skjær 1 pk crabsticks i bitar. Bland alt.


Det smakte kjempegodt på heimlaga brød, som eg fekk med naboen i går;)
Om eg ikkje har det eg treng når eg lagar noko, byttar eg det berre ut med noko anna. Mais, reker og litt purreløk trur eg forresten ville ha passa godt i denne salaten.


Og så vil eg slå eit slag for porselenskniven frå "Porsgrunds Porselænsfabrik". Den er heilt super å skjære frukt, salat o.l. med. Den glir f.eks. rett gjennom druene, som eg har lett for å skvise med ein vanleg kniv. Epler, issalat o.l. blir ikkje så snart brun. Og den er såå god til å dele f.eks. rå kylling- og fiskefiletar i bitar. Men NB!! -den må vaskast for hand, brukast på plastfjøl og oppbevarast i dekselet for å halde seg skarp.

Ønskjer alle ein fin søndag, og så kjem eg med premiar så snart sida mi er i orden;)

14 kommentarer:

 1. Salaten såg deilig ut! Ha ein fin søndag.

  SvarSlett
 2. Den salaten så deilig ut :)

  Fin søndag til deg og dine, her høljer det ned. Så det blir innekos på oss i kveld.

  Ønsker deg en fin start på uken som kommer *smile*
  klemklem

  SvarSlett
 3. Ang følgergadgeten: jeg fikk den først til å fungere da jeg oppdaterte til malen Fantastisk AS. Det er en av de siste fire nye malene til blogger. Ser ikke hvilken mal du har akkurat nå, så om du bruker lik som meg, har jeg ikke noe annet å komme med..

  Skivene ser utrolig gode ut, - god søndag

  SvarSlett
 4. Tusen takk for tips, Merete! Nå har jeg oppdatert til Fantastisk As, og det ble ryddigere og finere;) Men følgerne dukket dessverre ikke opp;( Venter litt og ser om det kommer. Har blogget bare i 5 mnd, så jeg famler litt med det tekniske enda.

  SvarSlett
 5. Mine favoritter forsvant også fra sidemargen. Jeg trykte på "lagre" og så kom de jammen fram igjen. Ren flaks, kanskje? Skal ikke påberope meg at jeg skjønner stort av det.

  Salaten din ser god ut. Gode ingredienser gir god mat.

  Ha en fortsatt fin søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for tips, Ingunn. Da har jeg prøvd det også, men det kommer fremdeles ikke frem;( Det står at det er lagt til av blogger, så jeg håper det ordner seg snart;)
   Du har rett i at gode ingredienser gir god mat;) Det er det samme med sying og strikking også; -har du ikke fint stoff eller garn, blir det ikke fint uansett hvor godt arbeid du gjør.

   Slett
 6. Kan ikkje hjelpe med det tekniske diverre..

  Men flott blogg har du!
  Alsidig og det likar eg!!


  God søndag!

  SvarSlett
 7. Kan det ha med omleggingen av bloggadressene å gjøre? Bloggene våre har jo fått adresse med .no istedenfor .com de siste dagene, det er sikkert litt arbeid på gang der...

  Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 8. Hei!
  Så god den salaten såg ut!
  Fin søndagskveld til deg :0)

  SvarSlett
 9. Salaten såg god ut, eg lagar noko liknande med sjøkreps, då puttar eg i mais og pasta. (velger pasta som ikke blir så store biter når de kokes, skruer deler jeg i to) Synd med følgerene dine, kan desverre ikke hjelpe:(

  SvarSlett
 10. HERREGUD no sjekka eg min eigen blogg, og jammen har følgarane mine forsvunnet også, akkurat som dine!!! Satsar på å ikkje trykke i "vildensky", men sjå om dei kjem att:(

  SvarSlett
 11. Dette så godt ut. Kan desverre ikke hjelpe deg med det tekninske, men krysser fingre for at det ordner seg. Ha ei fin uke:))

  SvarSlett
 12. Salaten høres kjempegod ut, takk for oppskriften. Koselig frokostservise du har. Takk for tipset til utfordringen min.

  SvarSlett
 13. Åh, denne må eg prøve, så klart. Såg heilt fantastisk ut. Flott veske du har sydd også over her. Ha ei strålande helg!

  SvarSlett

Eg blir utruleg glad om du legg igjen nokre trivelege ord i kommentarfeltet! Har du ikkje eigen blogg, kan du under "kommenter som", velge navn/nettadresse og skrive namnet ditt øverst, hopp over feltet med nettside, så skrive kommentaren og trykk publiser. Eller du kan velge anonym og skrive kommentar og publiser. Det er kjekt om du også skriv namnet ditt og evt. mail-adresse i kommentarfeltet, slik at eg kan finne deg;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...