I dag laga eg ein rask og enkel sildesalat, og deler oppskrifta
med deg før eg gløymer kva eg gjorde.
Start med å tømme ein stor plastboks med sursild i eit dørslag,
og la laken renne av medan du lagar sausen.
Rør saman og smak til:
1 beger seterrømme
1 stor ss sennep (eg brukte Slottssennep på glas)
ca 1ss tørka dill (eller ferskom du har)
ca 1ss flytande honning
salt og peppar
Skrell to epler, fjern kjernehuset og skjær i små bitar.
Rør eplebitane inn i sausen.
Skjær sildebitane i mindre bitar og bland alt inn i sausen.
Den smakte veldig godt, og sikkert endå betre etter at den får stå og trekke.
Den er vel holdbar i ca ei veke i kjøleskåp.
Stilig! Det hadde mannen min heilt sikkert likt godt :-)
SvarSlettGod helg!
Takk, denne skal jeg prøve en dag.
SvarSlettTakk for oppskrift.
SvarSlettDen skal eg prøve. I utgongspunktet sursild altså, med løk og det heile ?
Har nokre sildelskarar rundt meg og bruka å lage tomatsild der kryddasild er
Hovudingrediensen, den går fort unna.
God helg !
Ja, sursild med løk. Veldig enkelt😊
SlettNammis, den såg god ut!
SvarSlettDenne er nok god. Det er bare å se på ingrediensene. Takk for at du deler!
SvarSlettHer ser det ut til å bli en kald morsdag. Minus 18 i øyeblikket.
God søndag fra Ingunn
Den oppskriften hørtes god ut! Takk for oppskrift!!
SvarSlettØnsker deg en strålende søndag!