søndag 21. april 2013

Til minne


Denne lysengelen har eg laga til mi mor. 
Kvar april er det så mange dagar som minner oss om dei vi har mista. 


I dag, søndag 21. april, er det 50 år sidan storesøster Aud Kirsti ramla ned og drap seg då ho var på ein fjelltur saman med venner. Ufatteleg trist. Dagen etter, på sin 14 års-dag, blei ho lagt i kista.
I morgon, 22. april, ville ho ha fylt 64 år. Den 23. er det 20 år sidan vår far blei gravlagt, på min bursdag. Og 24. april er det 19 år sidan bestemor døde. Alle døde ein søndag.


Engelen fekk eit smykke med kvite perler, slik Aud Kirsti hadde på fotografiet. Og eg hugsar henne som snill, omsorgsfull, og med eit hjarte av gull. Vi bodde ved sjøen og mista henne i fjellet. Engelen har mange naturelement, som rekved, stubbe, kvistar og fjør.


Heldigvis var vi med fotografen hausten før den tragiske hendinga. Vi hadde ikkje fotoapparat heime, så derfor har vi ikkje så mange bilete å sjå tilbake på frå den tida heller. Her er eg og storebror saman med Aud Kirsti. Mor hadde sydd kjolar til oss av same stoff. Seinare kom det to gutar til, og dei har ikkje fått møtt storesøster si ein gong.


Her er vi ved grava hennar 50 år seinare. 


Mor, alle søskena og partnerar var med og sette blomster på gravene til henne og til far.Eg tenkjer ofte på korleis det hadde vore både i oppveksten og seinare i livet dersom dette tragiske ikkje hadde skjedd. Eg er heldig å ha tre snille og kjekke brødre og deira flotte familiar, men eg saknar ei søster, som eg ein gong hadde. Til eldre eg blir, til meir saknar eg henne. Eg er sikker på at vi ville ha hatt mange felles interesser, og at ho også hadde vore glad i å lage ting med hendene sine. No lagar eg ting med henne i tankane. 

Det var 10 år og ein dag mellom oss, så vi kunne ha feira runde dagar saman også. I morgon skulle eg veldig gjerne ha vore i hennar 64 års-dag!


Fred over ditt minne, Aud Kirsti.
Frå di lillesøster og resten av familien.

19 kommentarer:

 1. Nydelig engel og storesøster.Skjebnen er det ingen som kan styre og noen ganger tenker man at det skulle ikke være mulig men det er det jo.Godt at du har flere søsken. Kan ikke si noe for å trøste men sender varme tanker og takk for at du deler dette med oss.Klem.

  SvarSlett
 2. Det var et sterkt innlegg om Tante som jeg så gjerne skulle ha møtt..

  SvarSlett
 3. Nå gråter hjertet mitt. Dette var sterke saker, men det er godt du skriver om det. Morgendagen vet vi ingenting om, men i dag kan vi ta vare på dem vi er glad i.
  Nydelig engel!
  Tror jeg husker denne søndagen for 50 år siden. Det var nydelig vær, og mor og jeg var på fjellet på ski. Har aldri gått skitur så seint på våren på Nordmøre hverken før eller siden.

  Sender deg gode tanker i dag!

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
 4. Sterkt innlegg..så ufattelig trist å få storesøster revet bort så tidlig. Nydelig engel du har laget til minne om ho. Godt vi ikke vet hva morgendagen bringer, det er så viktig å bruke den tida vi er.
  Takk for at du deler dette med oss. Varm klem!

  SvarSlett
 5. Takk for at du deler disse tankene og opplevelsene med oss, på en så vakker måte.
  Det var en vakker storesøster du hadde :) Jeg skjønner godt at du føler dypt savn etter henne!
  Engelen du har laget er helt nydelig :)

  Slike dager er tunge og vonde...
  Det eneste man kan kjenne takknemlig for i slike stunder, er at det er gode minner man har :)
  Husker på deg ekstra idag! God hjerteklem fra meg :)

  SvarSlett
 6. Så rørende, trist og vakkert innlegg Edny! Kjenner d langt inne i hjertet mitt......og tenker masse på deg!!
  Nydelig engel med fine gjennomtenkte detaljer:))

  STOR varm klem til deg:))

  SvarSlett
 7. Dette er sterkt... sitter med tårer i øynene når jeg leser de fine og sterke ordene dine! Engelen til minne er jo bare kjempefin!

  SvarSlett
 8. Tusen takk for at du deler tankene dine med oss, dette var et sterkt og fint innlegg. Så vakker søster du hadde! Jeg har selv en søster, og kjenner at jeg er takknemlig for det! Engelen din var nydelig, flott med de symbolske detaljene.
  Klem fra Liv Aagot :)

  SvarSlett
 9. Sterkt innlegg du deler med oss! Gledelige dager og triste dager så tett på hverandre! Gode minner blir ekstra verdifulle når noen som står oss nær dør, og spesielt når de dør så tidlig i livet som din søster!
  Klem fra Grete.

  SvarSlett
 10. Så trist,tidlig å miste sine kjære.ÅPenbaringen kap 21 vers 3-4
  sier: Han skal tørke borthver tåre av deres øyner og døden skal ikke vare mer,heler ikke sorg skrik eller smerte skal vare mer.
  De ting som var før er forsvunet.
  Klem til deg.

  SvarSlett
 11. Vakkert og sterkt skrevet! Og den fine engelen viser en elsket søster :) Borte, men aldri glemt .

  SvarSlett
 12. En nydelig storesøster! Jeg er så heldig å ha en søster selv, og skjønner veldig godt at du savner din. Det er rart hvordan familiehistorien formes av både tragiske og lykkelige hendelser, vever oss sammen, får oss til å kjenne oss både sårbare og sterke...
  Varm klem fra meg også.
  Beate

  SvarSlett
 13. Flott måte du hedrer din søster på. Skjønner denne hendelsen må ha satt et stort preg både på din barndom og voksenliv.

  SvarSlett
 14. Nydelig og sterkt innlegg om storesøster, har akkurat klappet på engelen jeg fikk av deg. Sender deg varme klemmer idag, og gratulerer så mye med bursdagen din.
  Sissel

  SvarSlett
 15. Gratulerer så mye med dagen. Nydelig engel du har laget, og en fin måte å minnes din vakre storesøster. :)

  SvarSlett
 16. Takk for at du deler med oss. Eit sterkt og rørande innlegg.
  Eg tenkte når eg såg bildet at systra di har konfirmasjonskjole på, men ser på gravsteinen at ho var fødd i 1949, så ho skulle vel konfirmerast året etter..
  Eg er fødd i desember 1948 og var konfirmant den søndagen 21 april for 50 år sidan.
  Koseleg for mor di at du laga den fine engelen.

  Ynskjer deg ein god onsdag.
  Anne-Mari

  SvarSlett
 17. Flott og rørende innlegg til minne om din vakre unge søster.
  Takk for at vi får være med å dele.
  Selv hadde jeg en søster som døde i en bilulykke i 1941, bare 2 år gammel. Men jeg ble ikke født før i 1947.
  Klem
  Vigdis

  SvarSlett
 18. Så rørende og fint innlegg! Veldig trist det som skjedde med søsteren din! Vakre engler og blomster.
  Klem Lisa

  SvarSlett

Eg blir utruleg glad om du legg igjen nokre trivelege ord i kommentarfeltet! Har du ikkje eigen blogg, kan du under "kommenter som", velge navn/nettadresse og skrive namnet ditt øverst, hopp over feltet med nettside, så skrive kommentaren og trykk publiser. Eller du kan velge anonym og skrive kommentar og publiser. Det er kjekt om du også skriv namnet ditt og evt. mail-adresse i kommentarfeltet, slik at eg kan finne deg;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...