søndag 14. april 2013

Hobbyrommet mitt


Eg må innrømme at eg likar veldig godt å kikke inn i andre sine hobbyrom, så då må no andre likesinna få sjå inn til meg også. Etter å ha okkupert både kjøkken og stue med mine kreativiteter i mange år, har eg no eit stort og godt hobbyrom i kjellaren igjen. Og jammen har resten av familien vore tålmodige med rotet mitt! Mitt "problem" er at eg ser nytte i det meste, og har samla sidan eg var unge. Og når eg likar å halde på med dei fleste hobbyteknikkar, så blir det fullt. No prøvar eg å få system. Lappestoffet har eg til no hatt i fleire bedroller-kasser, og det har fungert ganske bra. Men det blir fullt av kasser på bord og benkar når eg skal leite etter stoff i fleire fargar. Derfor har eg no plassert dei reine lappestoffa bak glasdører.


Stoffa er bretta flatt for å utnytte hylleplassen, og eg kan bla i fargebunkane. Så får tida vise om eg greier å legge stoffa fint på plass igjen etter bruk... Handymannen laga hobbyrom som 50 års-gåve, og kjøpte då både glasskåp og hyller på Ikea.


I vinter måtte eg spe på med fleire hyller for å få meir system, og då blei det to Ikeareoler til. Her er kassene fylte med garn, ull og filt. Toppen er fin å legge stoff o.l. på når fargar skal vurderast. Og så er det berre å legge dei FINT tilbake i skapet bak:)


Her er samling av diverse ting og tang, og eg har fått litt system på greiner o.l. etter naturprosjektet mitt.


I tillegg er her ei samling av mange typer innreiingar, og skap og skuffer får eg aldri nok av. I desse breie og grunne skuffene (som tidlegare var på barnerommet), har eg no samla effektgarn, som eg brukar ein del i syinga.


Dette steamjernet fungerer godt, og etter ønskje fekk eg det til 50 års-gåve frå mor. Glaskarmen er fylt med litt av kvart.


Og denne karmen er full av boksar med diverse hobbysaker. Ein kan no ikkje sløse med plassen.


Og her var det ei lita opning, så eg fekk pressa inn nokre hyller. Ikkje kom og sei at plassen ikkje er utnytta i alle fall!


Midt i rommet har eg eit stort bord til sying og skjæring. Maskina er senka for å gi ei stor syflate. Seinare skal du få sjå meir frå rommet:) Eg har fått mange nye lesarar sidan eg viste mitt herlege trådsystemet og andre ting frå hobbyrommet. Har du lyst å ta ein kikk på det også, så finn du dei innlegga her.
Og no vil eg oppfordre andre til å vise frå sitt hobbyrom! Folk har forskjellige utgangspunkt og driv med ulike hobbyar, men vi kan likevel utveksle god tips og idéar for oppbevaring og system.


Sidan det er sommardagen i dag, 14. april, må eg ta med eit bilete av årets første kusymre oppi fjellvegen. Vinteren og våren har vore utruleg fin, men det har vore kaldt om natta heilt til no, så det spirar litt seinare ute i år. I dag har det regna, og eg kan nesten ikkje hugse sist.

26 kommentarer:

 1. For et flott hobbyrom! Så fint organisert, må være en drøm å jobbe der....

  SvarSlett
 2. Det var hobbyrommet sitt det!
  Og herleg glimt av kusymre..
  Tenk 1.sommardagen :-)

  SvarSlett
 3. Du snakker! For en orden og oversikt! Du har nok tatt godt vare på presangen din. Kjempefint!

  Ønsker deg ei ny, fin uke!

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
 4. Flott hobbyrom og så fin utnyttelse med diverse skap...jeg og har lagt ut litt fra hobbybua mi i de siste innleggene....jeg bruker også litt Ikeaskap, ikeabord, og litt loppisting....ha en fin kveld....

  SvarSlett
 5. Vilket härligt hobbyrum du har! Och det är helt rätt, man ska utnyttja alla möjligheter att lagra material - både högt och lågt!
  Kramisar

  SvarSlett
 6. Fantastisk orden og system !!
  Eg er mektig imponert :)
  Så kjekt å sjå kusymre...tidleg hos de. Eg har kika etter dei, men her er berre blad enno.

  Ha ei fin ny veke !

  SvarSlett
 7. Å, så flott og ryddig det var på hobbyrommet ditt! Jeg kjenner meg igjen, når jeg har hatt opprydning ligger stoffene pent i rekke og rad.
  Men når jeg har hatt et stort prosjekt på gang flyter det lett ut ja....
  Det er ihertfall viktig å trives på rommet sitt og det ser det ut for at du gjør!
  Ha en flott og kreativ april-uke:)

  SvarSlett
 8. Så fint å få ta en titt på det flotte og oversiktlige hobbyrommet ditt! Her får kreativiteten blomstre i inspirerende omgivelser! God april til deg og kos deg med våren som er i anmarsj :)

  SvarSlett
 9. Wow!!! Så flott system og hobbyrom!! Du reiser ikke rundt å hjelper andre vel? ;) Utnyttelse av plassen er viktig .

  SvarSlett
 10. Dette er fint å se, flott og ryddig. Nå må jeg snart ta meg selv i nakken og få det pent, samt effektivt jeg også :-) 1. Sommerdag, heldigvis lysere dag etter dag.

  SvarSlett
 11. Takk for titten! Gjett om jeg kjenner meg igjen. Jeg driver og pakker og flytter og klarer ikke å kvitte meg med en eneste liten tøybit. Jeg blir så glad når jeg opplever at flere har det sånn som meg. Dessuten er jeg ute etter tips til innredning, og du har gjort det på en flott måte. Ikea må vel være tingen når hobbyrom skal skapes! Hilsen Siri:-)

  SvarSlett
 12. Godt å ha ting på faste plassar, og her var det iallfall stell på sakene:) Bra stoffsamling i skapet ditt, må eg seie:)

  SvarSlett
 13. Oi, oi, her var det litt av hvert å henge fingrene i! Bra du har fått orden på alle hobbytingene dine.

  SvarSlett
 14. Jøsses, for et system du har, og for et utvalg, her har du jammen mye å henge fingrene i :o) Jeg er i gang med å lage system på mitt hobbyrom, men enda gjenstår det mye, så nå foregår klipping og sying på spisebordet :o) Ha en herlig kveld! Klem fra Nina

  SvarSlett
 15. Hei!! Takk for hyggelig kommentar!! Flott syrom!! Det er omtrent like mye i mitt, men på langt nær så ryddig!! Jeg holder også til i kjelleren......AnneK:-)

  SvarSlett
 16. Såå fint hobbyrom du har!! :) Det er godt å ha ting i system, så mye enklere å finne det en skal ha.. :)
  Jeg har også mitt rom i kjelleren, har okkupert kjellerstua, og etter strikketreffet har jeg faktisk fått litt inspirasjon til å sy igjen (av alle ting på et strikketreff..hihi). Mange lekre strikkeposer og bager som disse flinke damene hadde med seg. :)
  Ha en super uke!
  Klem, Kristin

  SvarSlett
 17. Oj skal si du har orden på syrommet. Kjempefint var det

  Astrid

  SvarSlett
 18. Så kjekt syrom, veldig ryddig og fint.Skulle gjerne ha vært og kjent på stoffene :D Hos meg må jeg flytte ut med mine sysaker. Så nå går vi igang med å bygge en liten stue i hagen hvor jeg kan boltre meg i. Det gleder jeg meg til :D

  SvarSlett
 19. Ja tänk lätt det är att samla på sig en hel del men ibland behöver man ju något och då är det visst bra att det är sparat. Jag håller just på att röja en del garderober och tycker att jag har alldeles för mycket tyg och garn. Jag ser att du har alldeles bra ordning på dina tyger, då vet man vad man har. Ha en bra dag där i väst.

  SvarSlett
 20. Så flott syrom du har, og så god orden på ting og tang :)

  SvarSlett
 21. Så flott og ryddig hobbyrom du har. For meg ser det ut som om du ikke kommer til å bli arbeidsledig på veldig lenge :) Jeg har også samlet på ting og tang siden i mange år. Plutselig får jeg bruk for noe, vet du.... :)
  Ha en fin kveld og takk for hyggelig kommentar hos meg :)
  Anette

  SvarSlett
 22. Bare å ta av seg hatten for dette ;-)

  SvarSlett
 23. Gratulerer, så flott syrom du har! deilig med mye plass, da er det lettere å holde orden også. Og det ER faktisk lettere å legge stoff tilbake når de er sortert etter farge og i skap med glassdører som du har gjort - er min erfaring.

  SvarSlett
 24. TRIVELIG arbeidsrom du har ;o)Like sånn rom som inspirere til kreativitet ;o) Ønske dæ mange fine stunder der. Og du..vinduskarmeer er absolutt laget for små utstillinger!
  Klem

  SvarSlett
 25. Flott syrom du har fått....det må være jillt å sy og være kreativ der klem

  SvarSlett
 26. Så flott hobbyrom du har :)
  Og dette er damen som har orden i sysakene sine ja ;)
  Veldig moro å se, du lager så mye flott!

  Ønsker deg en herlig og god dag :) klem

  SvarSlett

Eg blir utruleg glad om du legg igjen nokre trivelege ord i kommentarfeltet! Har du ikkje eigen blogg, kan du under "kommenter som", velge navn/nettadresse og skrive namnet ditt øverst, hopp over feltet med nettside, så skrive kommentaren og trykk publiser. Eller du kan velge anonym og skrive kommentar og publiser. Det er kjekt om du også skriv namnet ditt og evt. mail-adresse i kommentarfeltet, slik at eg kan finne deg;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...