mandag 20. februar 2012

Resirkulering

Slike gamle flasker er populære no. Eg har mange minner frå mjølkeflaskene si tid, og for dei som er ein del år eldre enn eg, var det sikkert veldig kjekt å kunne kjøpe mjølk ferdig tappa på flasker. Og for dei som er ein del år yngre enn meg, kan eg fortelje at vi hadde metallkorger med bur til tre eller fire litersflasker, som vi bar med oss til butikken. Som oftast var det tomme og reinvaska flasker som skulle pantast, til butikken, og fulle heim igjen. Dei små flaskene var til fløte, og hadde oransj metalltopp. Og så var det raude topper på heilmjøl og blå på kefir. Så fargane er i behold endå;) ;) Eg hadde ei stor samling av topper, på same måte som eg samla på serviettar;)  Og når søskenbarnet mitt flytta sørover, fekk eg hennar samling også, for der var det faktisk mjølk på kartongar!! Rart;) Nei, no blei det mykje mimring. Det var eg egentleg kartongar eg skulle skriver om....

Drikkekartongane vart nok minst like godt mottekne når dei kom, for det var berre å kaste dei i søpla når dei var tomme. Og det var kjekt med tanke på alle flaskene som måtte vaskast før oppvaskmaskina sitt inntog i kjøkkenet;) Men så blei det på tide å ta vare på miljøet, og drikkekartongar kan både gjenbrukast og gjenvinnast.


Du kan f.eks. lage deg ei pengbok;) Med ein trykknapp blir dei fine og praktiske.
Trine har laga mange fine;)

Tomme kartongar er supre å fryse kraft, rørte bær o.l. i.
Eller du kan klippe dei ned ein del og bruke dei til hobbymaling, lim, så frø i osv . Det er berre å bruke fantasien.
Eg brukar også å klippe opp sidene og bruke dei som brett til oppskjært pålegg, røkt laks i skiver o.l. som skal frysast.

Men uansett kor kreative vi er, blir det mange kartongar til overs, og dei går til gjenvinning.
Mannen min har ein grei måte å stappe dei på;)


Han tek først to kartongar med innbretten mot kvarandre,


og stappar dei ned i ein tom kartong.


Då er det berre stappe dei neste i ein av ytterkantane, men alltid med innbretten mot midten. Det blir plass til mange kartongar, og dei glir lett nedi, fordi det blir ingen brettekant å stange mot. Om det tjukke vender opp eller ned først, har inga betydning, men varier undervegs for å få plass til flest mogleg.

5 kommentarer:

 1. Hihihi.. Nå ble jeg plutselig 5 år og dansende nedover veien til meieriet mens jeg holder en av storesøstrene mine trygt i hånden.
  Melkeflakse korga klarer jeg å bære på vei ned, men hjem igjen full av melk må storesøster trø til.

  HERLIGE minner.
  synes også disse portemoneene er så søte..

  TAKK for titten og klem fra meg!

  SvarSlett
 2. Tusen takk for koselig kommentar i bloggen min :-)
  Artig å se at du også har gjemt på de gamle melkeflaskene. Jeg har også en del her, ja til og med en metallkorg :-)
  Da jeg var barn hadde vi en Lassi hund, vær morgen måtte hun ut og var borte i ca 10 minutter. Vi lurte veldig på hvor hun var i de 10 minuttene. Inn til jeg en tidlig morning oppdaget at det var hunden vår som stakk ut av med en del av melken i melkeflaskene til kjøpmannen :-)) Artig minne :-))
  Bianca er så søt, det er en herlig hunderase. Ca 18 Mars venter vi Sheltie valper her, vist alt går bra. Kan tro jeg gleder meg. Det skal bli herlig med valper i huset igjen. Ha en riktig fin uke. Jeg legger bloggen din til i min bloggroller.
  Klem

  SvarSlett
 3. Jeg elsker de gamle flaskene - de er både vakre og praktiske.
  Morsomt tips å lage lommebok av melkekartongen - det var nytt for meg!
  Fin tirsdag til deg, Edny!

  Klemmer, Marianne.

  SvarSlett
 4. Artig at du har tatt vare på melkeflaskene, et koselig minne:) Vi hadde egen gård, og hadde ikke "flaskemelk", men det var stor stas å drikke den når eg var på ferie hos tanta mi i Ålesund, og den melka var sååå god:)
  (Takk for fin omtale i bloggen din hihi, skvatt litt når jeg leste det.)
  Ha ei fin uke, her nytes vinterferien:)
  Klem fra Trine

  SvarSlett
 5. Husker godt disse melkeflaskene. Det var ikke så ofte vi kjøpte melk, men det hendte da.
  Før så fikk du melk i 2 liter kartonger. De brukte min far å så gulerot i. så melkekartongen kan brukes til så mangt.

  Astrid

  SvarSlett

Eg blir utruleg glad om du legg igjen nokre trivelege ord i kommentarfeltet! Har du ikkje eigen blogg, kan du under "kommenter som", velge navn/nettadresse og skrive namnet ditt øverst, hopp over feltet med nettside, så skrive kommentaren og trykk publiser. Eller du kan velge anonym og skrive kommentar og publiser. Det er kjekt om du også skriv namnet ditt og evt. mail-adresse i kommentarfeltet, slik at eg kan finne deg;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...