mandag 21. juli 2014

Blåklokkevikua


Hjelp!! Det er berre to dagar igjen til den store 100 års-markeringa av min "far" Alf Prøysen. 
Og når det er på det travlaste, så blir eg lita som ei teskei igjen!!!!
Eg rakk akkurat å få blåklokkene i vasen før det skjedde denne gongen.


Blåklokkevikua startar på Prøysenhuset då, og eg er no ein av hovudpersonane! 
Korleis skal dette gå? Vi har no festival den tida kvart år på Prøysenhuset, men i år er det sjølvsagt ekstra, ekstra. Eg skulle ønskje at alle barn i all framtid får bli kjent med alt det flotte den mannen har laga.


I går skjedde det igjen! Eg skulle luke bort blomstrane som hadde visna i støvelen, og der blei eg til langt på dag. Mannen min kom heim og fann meg ikkje nokon plass i huset, så då leita han heldigvis ute. Takk og pris for det fine véret medan eg sat der. Så fekk eg no tenkt og planlagt ein del også, så opphaldet i støvla var ikkje heilt bortkasta.


På Prøysenhuset.no står programmet for Blåklokkevikua, og der står også: I Alf Prøysens forfatterskap er Blåklokkevikua den lange, varme høysommeruka, tida mellom de travle slåttonnene, med lek, ungeskrål, sverming i lyse netter, dans på sletta, dirrende forventinger, høyt spill og store fall. 

No håper eg at eg blir stor igjen raskare enn raskast, slik at eg bli ferdig med alt til den store dagen. 
Takk og pris for at eg fekk blåklokkene i vatn først i alle fall.

7 kommentarer:

 1. Så herleg eit innlegg!
  Teskjekjerringa er berre ei SÅ god og artig historie.

  Nyt sommaren!

  SvarSlett
 2. Ja, Alf Prøysen er verd å feire! Vi skal markere ham på skolen min i løpet av høsten, slik at også våre nye landsmenn og -kvinner blir kjent med dette forfatterskapet! Og jeg tror vi som er i øvre halvdel av livet kanskje må stå på for å formidle sanger og bøker til den yngre generasjonen. "Min" femåring liker veldig godt teskjekjerringa!
  Fortsatt god sommer, Edny!

  SvarSlett
 3. Så koselig å lese! Ja, Prøysen var en fantaitsk mann. Jeg koste meg foran radioen med barnetimen for de minst på 60 tallet. ..og alle de koselige sangene han har laget. Han er blant favorittene mine. Vi var på campingtur i traktene der for snart 20 år siden, og da var vi innom i Blåklokkevikua. Et kjekt minne! Kos deg med jubileet, og fortsatt god sommer! :-)

  SvarSlett
 4. Det er sååå gøy å lese innleggene dine, og se på flotte bilder samtidig:)
  Husker jeg satt klistret foran skjermen når teskjekjerringa var på tv:))
  Ha en fin sommerkveld!
  Klem fra Janne

  SvarSlett
 5. Så koselig blogg du skriver :) ha en riktig fin sommer, og Prøysen, ja han lever videre i manges minner, meg inkl :)

  SvarSlett
 6. Herleg både i ord og bilde !

  Klem

  SvarSlett
 7. Prøysen var en del av min barndom. Vi hørte alltid på barnetimen om morgenen de dagene vi ikke var på skolen. Ekstra stas når det var Prøysen på programmet, og mor var like interessert som oss ungene. Absolutt verdt å feire!

  Fortsatt god sommer! Her er det full fart med en to-åring i huset. Det er fint å kunne ha han her alene et par uker. En sommerferie vi kommer til å huske.....

  Fortsatt god sommer! Her skinner sola i dag igjen. Må ta meg en runde på symaskinen mens bestefar passer Sigurd.

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett

Eg blir utruleg glad om du legg igjen nokre trivelege ord i kommentarfeltet! Har du ikkje eigen blogg, kan du under "kommenter som", velge navn/nettadresse og skrive namnet ditt øverst, hopp over feltet med nettside, så skrive kommentaren og trykk publiser. Eller du kan velge anonym og skrive kommentar og publiser. Det er kjekt om du også skriv namnet ditt og evt. mail-adresse i kommentarfeltet, slik at eg kan finne deg;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...