mandag 30. desember 2013

Gåvetips til barn


"O jul med din glede og barnlige lyst, vi hilser deg alle velkommen". Denne julesongen kan nok dei fleste, om det er frå barnehage, skule eller mimring tilbake frå julefestar. Det er nok mange som har sett tindrande barneauge i denne søte juletid, og dei fleste av oss hugsar nok tilbake til vår eigen barndoms jul. Mykje har endra seg, men samtidig er det den tida vi er flinkast til å overføre tradisjonar til både barn og barnebarn. Innhaldet i pakkane har nok blitt større, og fleire gir gåver til kvarandre. Her snusar Bianca seg fram og finn si pakke, som ho glad og fornøgd pakka opp og smatta i seg.


" En skulle vøri fire år i romjul'n og kjint ei jinte som var nesten fem, og begge skulle kledd seg ut med masker og kømmi julbokk tel et bæssmorhem"

Bestemødre og andre er glade for å få besøk, og dei gir ofte fine gåver til barnebarna. Ofte gir dei pengar, for at foreldra kan kjøpe noko dei treng eller likar. Og har du ikkje kjøpt noko til barna for pengane endå, så kan eg tipse deg om Lekmer.no som har alt til barna, -både utstyr, klede og leiker. 


Eg blei frista til å kjøpe Lego på salg, for det går aldri av moten. 
Då kan eg sy eit nytt Legoteppe å "pakke" klossane i.


Her er innsida av fleece, så er det både godt å leike på, og lyden av klossane blir dempa.
Når byggeøkta er over, er det berre å ta tak i snorene og henge posen på plass. Lett å rydde;)


Denne posen er vrengsydd av kraftig bomullstoff og fleece, og det er sydde hemper som løpegang til snora. Eg trur den er både solid og sterk, og kan vere til glede i generasjonar. Den kan sjølvsagt også brukast til togbane, småbilar, eller andre leiker i mange delar.


Denne posen, som eg sydde til sonen min for ca 30 år sidan, er av det enklare slaget. 
Den er av enkelt bomullstoff, kanta med skråband, og ei kroklisse går gjennom sydde knapphol.
Likevel har den halde kilovis av legoklossar, og den har vore mykje brukt. Og kvar gong klossane skulle ryddast opp, var eg så glad for at denne posen var til;)

5 kommentarer:

 1. Kjempesmart gåvetips.. til glede for alle generasjonar ;-)

  Fortsatt God Romjul!

  SvarSlett
 2. Sååå smart og kjempenydelig!! Dette var et flott tips(kunne hatt en slik selv til mitt dilldall hihi)
  Ønsker deg en fin dag og kos deg masse!:)
  Klem fra Janne

  SvarSlett
 3. Så koselig "bestemor" figuren der var:) og takk for tips. Skal inn og sjå senere. Nå koser jeg meg med å sjå på blogger og det var et flott leketeppe/pose til lego du hadde lagd! Godt nyttår :)

  SvarSlett
 4. Supert teppe for legobarna. Godt å sitte på og praktisk når det blir ryddetid.

  Ønsker deg alt godt for det nye året som er like rundt hjørnet!

  SvarSlett
 5. Riktig Godt Nyttår til deg, og takk for at du følger bloggen :)
  Klem Heidi

  SvarSlett

Eg blir utruleg glad om du legg igjen nokre trivelege ord i kommentarfeltet! Har du ikkje eigen blogg, kan du under "kommenter som", velge navn/nettadresse og skrive namnet ditt øverst, hopp over feltet med nettside, så skrive kommentaren og trykk publiser. Eller du kan velge anonym og skrive kommentar og publiser. Det er kjekt om du også skriv namnet ditt og evt. mail-adresse i kommentarfeltet, slik at eg kan finne deg;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...