fredag 15. november 2013

Sirkusdrakt


På skulen er eit av valfaga "Design og redesign". I starten av skuleåret tok eg gruppa med til Fretex, og alle fann noko dei hadde lyst å redesigne. Ein av elevane ville lage sirkusdrakt, og den skulle vere blå og svart med gull. Denne jakka blei det perfekte utgangspunkt.


Her er varene sikra, så då var det berre å betale og dra til skulen igjen.


Drakta skulle pyntast med seks gullsnorer i fronten. Det blei målt opp lengder med gulltråd, som blei snurra og tvinna til dei finaste gullsnorene.


Når alle snorene var ferdige, klipte vi fronten av jakka, fjerna knappane og sydde saman kneppinga på symaskina. Sidan jakka hadde den riktige dekoren i svart, kunne gullsnorene syast oppå dei formene. Det blei gjort med nål og tråd.


Til slutt klipte vi opp t-skjorta nederst og sydde det svarte stykket på med symaskina. 
Her er første prøving av drakta, og han har alle grunn til å smile av produktet sitt.
Tenk kor flott han blir med riktig tilbehør og rammer rundt! Han kunne ha gått rett inn i ein sirkusjobb både hos Arnardo, Merano, Agora og Zorba. Etter eige ønskje har han no blitt presentert på bloggen min, sjølv om den ikkje kan måle seg med ein ekte sirkusarena då;) Men eg meiner det er viktig å prøve å tilrettelegge forminga utifrå elevane sin ønskjer og interesser.


6 kommentarer:

 1. Så fin Cirkusdrakt og søt gutt. ;)
  God helg til deg også.;)

  SvarSlett
 2. Stilig!!!
  Og heldige er de som har en sååå kreativ lærer!:)
  Må være så moro å lage ting sammen med deg - du er så flink!
  God helg!
  KLem fra Janne

  SvarSlett
 3. For et kjekt prosjekt! Tipper elevene satt pris på å få være med på velge ut klærne på Fretex. Slikt må vel skape større motivasjon vil jeg tro.

  SvarSlett
 4. cirkus er best eg vil jobe på cirkus zorba og merano fra cirkus direktør isleko

  SvarSlett

Eg blir utruleg glad om du legg igjen nokre trivelege ord i kommentarfeltet! Har du ikkje eigen blogg, kan du under "kommenter som", velge navn/nettadresse og skrive namnet ditt øverst, hopp over feltet med nettside, så skrive kommentaren og trykk publiser. Eller du kan velge anonym og skrive kommentar og publiser. Det er kjekt om du også skriv namnet ditt og evt. mail-adresse i kommentarfeltet, slik at eg kan finne deg;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...