tirsdag 12. november 2013

Inspirasjon


"Kvar får du alle idéane frå?", er spørsmål eg ofte får. Det er ikkje så lett å svare på, men eg har alle sansar opne når eg er ute på tur, om det er til fots, på sykkel, eller reiser på ulike måtar. Eg er ute etter inspirasjon heile tida, og plutseleg dukkar det opp noko som stimulerer kreativiteten min. Slik som denne fiskaren, fordi eg fekk tid til overs før neste ferge.


Naturen byr på seg sjølv til alle årstider og døgnet rundt. Om eg vandrar på same plass dag etter dag, så oppdagar eg alltid noko som eg ikkje har lagt merke til tidlegare.


 Slik som denne steinen som berre låg rett framfor føtene mine i dag, på den vegen eg går tur mange gonger kvar veke!


Ein hjerteforma stein som dukka opp på ein tur i fjor, inspirerte meg til å lage dette produktet; "fanget i mitt hjerte".


Naturen kan vere disig og gi ei trolsk stemning. Eventyrtemaet er eg ikkje ferdig med.


I barndomsåra var det nok fjøra som ga meg mest inspirasjon med sjø, steinar, sand, skjell, fuglar, strå, små krabbar og tang. Stadig noko nytt å finne, om det var sol eller vind, flo eller fjøre.


Og kor heldige vi er med skifte av både årstider og vér.
 

Naturens kunstverk må nytast her og no, for her er stadig endringar.
Eg blir veldig betatt og kan gløyme både tid og stad når fantasien tek meg med på vandring.


Tenk berre på korleis trea endrar seg med både årstider og lys. 
Berre formene på kvar ei grein er ein studie verd.


Men det er ikkje berre naturen som inspirerer meg. Eg elskar å vandre gjennom blad og magasin av mange slag. Spesielt dei som handlar om interiør, helse og handarbeid. Det er så mykje interessant, og så mange gode idéar å hente! Bladkongen.no har eit eldorado av blad og magasin for alle, uansett kjønn, alder og interesser. Mine personlege favorittar er Bolig pluss og Quilting Arts, men jammen er det mange andre magasin som eg også tek igjen og igjen når eg skal slappe av og kose meg.


Når det er sommar og sol, tek eg med meg ein bunke med blad og let meg inspirere frå det eine til det andre. Sesong og årgang spelar ingen rolle, for eg oppdagar stadig nye ting.


For ikkje å snakke om kor koseleg det er å sitte med eit blad når det knitrar i omnen og det er mørkt og kaldt ute. Då kan berre kreativiteten blomstre og planar om nye produkt strøyme på. Kanskje kjem det idéar til gåver som kan lagast, eller kanskje eg skal bestille abonnement frå Bladkongen til gåver i år! Då kan eg glede mottakaren fleire gonger gjennom året;)


Dette har eg kalla "Størst blant dei er kjærligheten".  Her blei eg inspirert av fine blomsterbilde i eit blad og dei kjente orda tro, håp og kjærlighet.


Eg er ein Askeladd som ser nytte i det meste. Og etter ein tur med inspirasjon i frisk luft, sett eg meg gjerne i badstua med ein bunke inspirerande magasin. Det er avkobling for meg;)

11 kommentarer:

 1. God morgen! Dette var litt av en vitamininnsprøyting før frokost! Er tidlig oppe og forbereder klingebaksten. Nå er kaffen klar.

  Ha en fin dag!

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
 2. Flott innlegg og mange fine bilder! Vi er utrolig heldige som bor i dette vakre land og kan hente inspirasjon og kunstnerisk påfyll like utenfor stuedøren. Jeg kjenner meg såååå igjen i mye av det du skriver :)

  SvarSlett
 3. Så flott at du blir inspirert av alt det naturen har å by på....vi bor jo i ett skjønt land..og så masse fint du lager.... :)

  SvarSlett
 4. Så fint innlegg, jeg koste meg når jeg leste det. Mye fin inspirasjon i naturen ja. Og du er så flink. Kluten du sendte meg ligger stadig ubrukt, til pynt i den lille glassbøtta jeg har ståend på vasken. Jeg tenker på deg når jeg ser den :-)

  SvarSlett
 5. Kjekt når ein let inspirasjon og kreativitet vandre saman ;-)
  Du lagar mykje fint!!

  Ha fin kveld!

  SvarSlett
 6. Herlig at du deler inspirasjonskildene med oss, jeg er så enig, naturen gir masse til oss, men du er nå et unikum til å benytte deg av den på kreativt vis! Herlig kveld til deg! Klem fra Nina

  SvarSlett
 7. Så fint å lese om alt som inspirerer - flott innlegg og utrolig fine bilder! :)Klem fra Else Britt:)

  SvarSlett
 8. Så flott innlegg og bilder,kjempefint i Midsund (finere der enn her). Blir så inspirert her inne hos deg,mye flott du lager og. :)
  Klem Mette.

  SvarSlett
 9. Så nydelige bilder du har tatt! Ser ut som naturen viser seg fra sin aller peneste side ! Tydelig at du har øyet for detaljene, selv i den store komposisjonen som bildet med treet har. Myser du på det bildet får du et lønneblad i høstfarger :) Flott ja!!

  SvarSlett
 10. Så herlig å se hvor du finner inspirasjonen fra! Du er jo en kunstner når du lager så fine arbeider utfra detaljene i naturen! Ha ei fin og kreativ helg:))

  SvarSlett

Eg blir utruleg glad om du legg igjen nokre trivelege ord i kommentarfeltet! Har du ikkje eigen blogg, kan du under "kommenter som", velge navn/nettadresse og skrive namnet ditt øverst, hopp over feltet med nettside, så skrive kommentaren og trykk publiser. Eller du kan velge anonym og skrive kommentar og publiser. Det er kjekt om du også skriv namnet ditt og evt. mail-adresse i kommentarfeltet, slik at eg kan finne deg;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...