fredag 28. juni 2013

Makeover av Ikeakrakk


Tidlegare har eg hatt eit par innlegg om formingsrommet på skulen, som er under oppussing. Der er nye reolar og innredning, og ein trekvit Ikeakrakk der toppen var merka "tilhører forming" med grøn sprittusj, kunne absolutt ikkje flytte inn. Så var det å bruke litt kreativitet på den då.


Først var det grunning og tre strøk måling både på krakk og papirreolar. Toppen av trinna hadde berre grunning, for dei skulle pyntast meir etterpå.


Så svartmåla eg kantane rundt trinna og inni opninga på toppen.


Trinna fekk decoupage med eit prikka papir. Etter at det var tørt, blei øvste trinn dekorert med fuglar og grein av stoff, og eit nytt lag med lakk. Stoffa er plukka ut frå dei eg applikerte på gardinene med.


Nå passar krakken mykje betre inn på "nyrommet".


Den har fått same type papir som eg hadde på skuffene på papirreolane,


-og eit par fuglar flaug ned frå gardinene.


Eg er endå ikkje ferdig med å sortere, plassere og flytte inn alt formingsmateriell, men det går framover, og eg trur rommet skal bli veldig bra. Du får sikkert kikke innom etter kvart som det utviklar seg:) Planen er å få til eit fint, praktisk, inspirerande og kreativt formingsrom, som skal stimulere og glede både elevar og vaksne:)10 kommentarer:

 1. Du er jammen ei kreativ dame. Dette var heilt nydelig. Ja, her må alle som kjem inn bli inspirert.
  Sommarklem frå MarJE.

  SvarSlett
 2. Så flott! Jeg har flere Ikea-krakker. Har lyst til å prøve noe sånt.
  Du er så kreativ! Det er godt for oss andre, med litt mindre av denne egenskapen, å kunne plukke noen ideer...
  Elevene er heldige som får et sånt inspirerende rom å jobbe i.
  God helg fra Vigdis

  SvarSlett
 3. Så flott. Det virker sikker inspirerende.
  God helg Frederika

  SvarSlett
 4. Hvor er det fint og igen sidder jeg og ønsker mig mange ekstra timer i døgnet, da der altid dukker så mange fine ting frem i blogland, som ryger på ønskelisten.
  God weekend

  SvarSlett
 5. Takk for hyggelig hilsen på bloggen min! Ser at jeg gjerne skulle ha vært elev noen dager på skolen din! Det blir så fint det formingsrommet! Fine og fargerike omgivelser gjør noe med oss!

  Riktig god helg! Er straks klar med vaskebøtta. Blir vel ikke ordentlig helg uten...

  Klem fra Kristiansund

  SvarSlett
 6. Er mektig imponert over all tid og energi som du legger igjen i det formingsrommet! Håper du får mye glede av det. God sommer!

  SvarSlett
 7. Utrolig lekkert og smart!
  Det e det æ sier hele tida: noen bøtter maling og litt fri fantasi så øker skapergleden. Og hvem vil ikke være kreativ i ett slikt rom??
  Fortsett å blogge, inspirerende for oss andre lærere! Æ skal ha nytt klasserom til høsten og har allerede kjøpt ei diger bokhylle som skal legges på høykant, få hjul og brukes som elevhylle/romdeler.. Liker å ha det fint rundt meg på jobb

  SvarSlett
 8. Flott makeover på krakken og såå
  søtt med fuglene på gardinen. :)
  Deilig vær på naboøya i dag.:)

  SvarSlett
 9. Så flott krakken ble! Har en sånn en jeg også, kjedelig og trehvit..:) Takk for inspirasjonen, og rommet er jo bare såå lekkert!!
  God sommer!
  Klem, Kristin

  SvarSlett
 10. Så koselig den krakken ble. Du lager litt av hvert du.
  Klem

  SvarSlett

Eg blir utruleg glad om du legg igjen nokre trivelege ord i kommentarfeltet! Har du ikkje eigen blogg, kan du under "kommenter som", velge navn/nettadresse og skrive namnet ditt øverst, hopp over feltet med nettside, så skrive kommentaren og trykk publiser. Eller du kan velge anonym og skrive kommentar og publiser. Det er kjekt om du også skriv namnet ditt og evt. mail-adresse i kommentarfeltet, slik at eg kan finne deg;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...