torsdag 10. mai 2012

Fane


Det er ei veke igjen til 17.mai, og det er då eitt år sidan eg blei ferdig med denne fana. (Egentleg er det ein banner, men som oftast blir ordet fane brukt om både fane og banner, så då gjer eg det her også.) Og det var mange timar inn i nasjonaldagen då siste tråden blei festa, men eg kom i mål;) Letta og fornøgd;)Det er Lillian Blø Rakvåg som har teikna motivet, og ho laga eit supert utkast som var greitt å overføre til stoff. Framsida symboliserer frøet, som Maria Montessori snakka mykje om. Ut av frøet spirer kunnskap, som barna sjølv må vere med på å utvikle vidare. Rota er årstalet som skulen starta opp.... roten til alt ;) Fjella er konturen av Midøya og Otrøya som er bunde saman med Midsundbrua. Dei farga rundingane er ein del av logoen til skulen. Detaljane er applikerte og frihandsquilta.


På baksida har vi med Montessori sitt kjente sitat: "Handa er hjernens redskap", og det viser til praktisk innlæring. Og her er Midsund Montessoriskule forkorta til MMS;)
Strålane frå sola er av ulike garn og trådar, og konturane rundt bokstavane har gulnyansar frå skinet av sola. Skulesekkane er tredimensjonale, håret er av garn og frihandsquilting, og det er sydde detaljar på kleda. Til dagleg heng fana i trappeoppgangen på skulen.


Fana er akkurat montert opp for første gong, og vi gleder oss til å gå bak den i toget.
Eg har på meg Veøybunaden frå Romsdal. Den sydde eg for 19 år sidan. Og så står fanedesignaren på andre sida.


Når det var tid for togavgang, kom sjølvsagt regnet, og eg bekymra meg: "Tenk om den fargar av, eller blir stygg av regnet!!" Men etter talar og "Ja, vi elsker", kom sola, og vi kunne puste letta ut. Prøva var bestått, fana hadde ikkje tatt skade, og vi kan stille opp i toget igjen, uansett ver.

Det var kjekt at vi kunne fikse alt innad på skulen. Sjølv om eg har sydd fleire faner i kommunen, var det spesielt som rektor på skulen, å sy denne . Tusen takk til Lillian for flott teikning;) Ho var også den største pådrivaren for at skulen skulle starte opp.17 kommentarer:

 1. Kjempefin fane - og mykje anna fint her! takk for at la igjen spor hos meg, for no er du oppdaga av meg òg.
  God helg til deg.

  Marian

  SvarSlett
 2. For et praktverk! Og så morsomt å sette synlige spor etter seg på den måten. Stas på 17.mai! Koselig at du viser oss. Ønsker deg, elever og kolleger gratulerer med dagen!

  Inntil da, ha fine maidager!

  SvarSlett
 3. Flott fane! Håper dagen og været blir flott:) Blir tur til Ålborg på meg!

  SvarSlett
 4. Så fin!
  Tenk at den er håndlaga :)

  Fin fredag!

  Her skal jeg overraske mannen med tapas og vin, når han kommer hjem sent etterpå :)

  Smil og fine tanker til deg-

  SvarSlett
 5. Det var en fin fane du hadde laget!
  Godt håndverk tåler det meste,
  og som livet ellers
  får vi hakk og sår,
  som er veier fortalt i
  skrukker som vi får.
  Og vi tåler det!

  Ha en fin helg:)

  SvarSlett
 6. Oj den var FLOTT av dere begge!Det virker som en knakande kjekk skule å gå på,godt samhold blandt elever og lærere,og da vil en lære!Kinsarvik barne og ungdomskule har også fått sin egen designede fane av ei som var med i Quiltelaget våras.Skikkelige heimalaga faner er virkelig noe å vise frem på nasjonaldagen!
  Beste hilsen Quiltegleder Margrethe

  SvarSlett
 7. Har sagt det før og seier det igjen: Den er kjempefin!!!
  God helg, det blir visst innevær...

  SvarSlett
 8. Wow Wow!!! Du er kjempeflink!! Og for et arbeid du har lagt ned i denne..
  Jeg er en stor beundrer av deg!
  God helg!
  Klem fra Janne

  SvarSlett
 9. Dette er den flottaste fana i toget!! Utrolig når man tenker på hvor kort tid du hadde å sy den på!! Ble mange seine timer på deg, Edny!! Kjempeflinke og kreative, både du og Lillian!!
  Er stolt over å få lov å gå bak denne flotte fana!! :))

  Stor klem

  SvarSlett
 10. Fantastisk flott fane, og nydeleg arbeid :) De har god grunn til å vera stolte av den. God helg.

  SvarSlett
 11. Det var ei flott fane dere har! Så gøy å sy noe så fint som blir brukt år etter år!
  God helg!
  klem fra sissel

  SvarSlett
 12. Hvor er det en fin fane - og en fin dragt. Den tradition har vi slet ikke i Danmark. :(

  SvarSlett
 13. Så fantastisk flott en fane, med ett flott budskap. Kjempeflink er du. Ha ei fin helg!
  Klem Anki

  SvarSlett
 14. Fanen har dere all grunn til å være stolt av. Motivet gir gode assosiasjoner. Jeg har selv vært med og sydd skolefane, så jeg kjenner godt følelsen du beskriver i forhold til "fane og regnvær". Men det viste seg at fanene på Frei skole (vi sydde en fane til hvert trinn i tillegg til hovedfanen) tålte regn de også :)

  SvarSlett
 15. WOW..., det var en flott fane!

  Takk for den koselige kommentaren på bloggen min!

  SvarSlett
 16. Det er en flott fane, og et nydelig motiv. En fane å være stolt av!

  SvarSlett

Eg blir utruleg glad om du legg igjen nokre trivelege ord i kommentarfeltet! Har du ikkje eigen blogg, kan du under "kommenter som", velge navn/nettadresse og skrive namnet ditt øverst, hopp over feltet med nettside, så skrive kommentaren og trykk publiser. Eller du kan velge anonym og skrive kommentar og publiser. Det er kjekt om du også skriv namnet ditt og evt. mail-adresse i kommentarfeltet, slik at eg kan finne deg;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...