søndag 10. mai 2015

Grove focaccia med spelt


Eg fekk så lyst å prøve å lage grove focaccia med spelt. 
Det blei veldig bra, så derfor vil eg dele min oppskrift med deg. 
Dvs at måla er ca, for det går mest i dæsjar av det eg har.


0,5 dl appelsinjuice, 4,5 dl godt fingervarmt vatn, ca 400g sammalt spelt, 
300g fin spelt, 50g fibra, 1,5 ts salt og 1 pk tørrgjær 
blanda i kjøkkenmaskina på lavaste hastigheit i 5-6 minutt. 
Lav hastigheit er viktig med spelt, for det blir så lett klissete.


Plast eller lokk over bakebollen, 
og la deiga heve i ca 1 time. 
Klapp så deiga ut i ei langpanne med bakepapir. 
Dekk med eit klede og etterhev i ca 40 minutt.
Stikk så hol med ein finger eller skaftet på ei sleiv.
Ha god olivenolje over det heile, 
og strø over Maldonsalt og urter.
Eg tok halve med rosmarin og halve med urteblanding.


 Etter ca 15-20 min i omnen ved 225gr er det ferdig.
Avkjøl på rist og del opp i bitar.
Brødet luktar godt og smakar godt til supper og salatar, 
men også til reker.


Og brød med majones, reker og eit dryss av sitronpeppar eller urtekrydder,
smakar veldig godt. Her har eg halve med kvar.
Velbekomme!

8 kommentarer:

  1. Åå, tusen takk for oppskrift på focaccia som ser veldig god ut.
    Eg har gått og tenkt på at eg må finne ut korleis eg kan lage den med grovt mjøl.
    No var eg heldig.
    I foredraget sitt tok Berit Nordstrand fram focaccia som skrekkeksempel på usunt brød, eg følte meg litt truffet for når eg skal ha godt brød til ein rett vert det ofte den usunne varianten med kveitemjøl... Men no...!

    Klem frå Anne-Mari

    SvarSlett
  2. Takk for oppskrift. Ser nydelig godt ut.
    Klem

    SvarSlett
  3. Baking med dasj-mål kan eg lika ;) Det såg utruleg godt ut!

    SvarSlett
  4. Takk for oppskrift! Nå vet jeg hva jeg har gjort feil når jeg har bakt med speltmel. Jeg har hatt for høy hastighet på mixeren. Man lærer så lenge man lever :)

    SvarSlett
  5. Nam, nam :) Så utrolig godt ut :)

    SvarSlett
  6. Takk for baketips! Har liten erfaring med spelt, men nå er jeg et stykke på vei.
    Fersk brød, i alle varianter, smaker kjempegodt.

    God tirsdag fra Ingunn

    SvarSlett
  7. Tusen takk for denne oppskriften. Jeg kan ikke spise hvetemel, men spelt går fint, nå ble jeg skikkelig fornøyd for foccaccia er jo så godt :) Herlig kveld til deg!

    SvarSlett
  8. Livet kan ikke bare være tilfeldigheter..eller? Idag da æ kjørte hjem fra jobb fikk æ uforberedelig lyst på Foccaccia brød, så til middag idag hadde vi afrikansk peanøttsuppe laget av husets 11 åring og fFoccaccia laget av mor sjøl ;o) Og så les æ blogg, og jammen laga ikkje du også Foccaccia en dag ;o) God pinse

    SvarSlett

Eg blir utruleg glad om du legg igjen nokre trivelege ord i kommentarfeltet! Har du ikkje eigen blogg, kan du under "kommenter som", velge navn/nettadresse og skrive namnet ditt øverst, hopp over feltet med nettside, så skrive kommentaren og trykk publiser. Eller du kan velge anonym og skrive kommentar og publiser. Det er kjekt om du også skriv namnet ditt og evt. mail-adresse i kommentarfeltet, slik at eg kan finne deg;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...