mandag 14. oktober 2013

"Eg fann, eg fann"

Vestlandstreffet i Molde er over, og vi har fått mange gode tilbakemeldingar. Saman med mange quilteglade damer frå heile landet hadde vi ei kjekk og innhaldsrik helg. Sidan eg både skulle ha utstilling og halde fordrag om naturprosjektet mitt, har eg venta med å legge ut dei siste produkta mine på bloggen, for eg ville det skulle vere ein del nytt også for dei som hadde sett og høyrt ein del frå før. Først ut no er dette fotsporet.


Det er mykje å finne når ein går på den endelause landeveg. 
Det har blant andre Espen Askeladd oppdaga. 
Eg blir ofte kalla Askeladden, fordi eg ser nytte i det meste
eg finn ute på tur og tek det med. 
Og det tek eg som eit komplement;) I foredraget fortel eg også kvifor eg har sansen for Askeladden.


Og slik som Askeladden og "jeg fant, jeg fant", fann eg også ein utgått skosåle. Askeladden greidde å vinne "Prinsassa som ingen kunne målbinde", medan eg blei sendt rett ut i eventyrverden i naturprosjektet mitt. 


Eg har brukt sjølve skosålen i dette sporet her, sjølv om Skjæråsen seier at "Du skal itte trø i graset". Skosålen er sydd fast som hæl, og på den fremste delen har eg sydd crazy quilt oppå tjukk filt, og så festa den til bakgrunnen med tungesting. Orda rundt er sydd på frihand. 
Men skosålen har også inspirert meg i foredraget, og til å sy fleire eventyrting med naturmateriale i. Dei skal eg vise seinare.


Når vi går på tur, kan vi synge og tralle, gå i alle retningar, drøyme om den store kjærleiken, eller føle at vi går i ein labyrint eller heilt rundt oss sjølve. 
Vi kan få både rusk, småstein og hol i skoa. Vi kan også tråkke på både gras og maur, men blomster og marihøne prøver vi å verne. Eg trur det er noko med instinktet.


Når eg er ute på tur svingar tankane mine mellom håp, draumar, omsorg, sorg,


glede, tru, ønskjer, lykke og fred. 
Eg bearbeider vanskelege ting, gleder meg over kjekke ting og vår vakre natur, planlegg framtidig arbeid, og enkelte tankar blir klarare.  Men ikkje minst så blomstrar kreativiteten når eg oppdagar skattar;)


I kløverenga kan det også vere lykke å finne, men det er vel best å vandre vidare:)

14 kommentarer:

 1. Så artig at du fant en skosåle, og for et eventyrlig og flott fotspor du lagde! :D
  Utrolig kreativt! :)

  SvarSlett
 2. Så morsomt og kreativt! Herlig tilnavn du har fått, det kan du være stolt av ja! Herlig kveld til deg! Klem fra Nina

  SvarSlett
 3. Underbar och så fint du sytt!!
  Detta kallar jag kreativitet på hög nivå!
  Kram Gudrun

  SvarSlett
 4. Et utrolig flott arbeide !! Du er kjempeflink som ser nytte i så mye, og Askeladden er ingen dum kar å bli sammenligna med :-)))

  SvarSlett
 5. Jeg beundrer dine arbeid. Utrolig kreativt.

  SvarSlett
 6. Tusen takk for hyggeleg samtale og eit flott foredrag. Så kjekt å få treffe deg og sjå det du har sydd på ordentleg. De har gjort eit godt arbeid med treffet, og kan no vere stolte og glade. Treng sikkert litt kvile etter ei slik helg, og det fortener de alle. Tusen takk igjen for ei flott helg.

  SvarSlett
 7. Jeg skulle gjerne vært på et av dine foredrag :)
  Veldig fint bilde!

  SvarSlett
 8. Det var et fint foredrag du hadde. Lykke til videre

  Astrid

  SvarSlett
 9. Dette var både artig og originalt. Du finner stadig nye og spesielle saker til syprosjektene dine, noe som vitner om at du har fantasien på høygear hele tiden.

  SvarSlett
 10. Unikt og såå flott! Har aldri tenkt at en kunne sy slikt og få det så fint:)

  SvarSlett
 11. Utrolig fine ting du lager, blir så glad av å se bildene dine ;o) Vi skulle hatt deg en dag på besøk på skolen og inspirert både voksne og barn!!

  SvarSlett

Eg blir utruleg glad om du legg igjen nokre trivelege ord i kommentarfeltet! Har du ikkje eigen blogg, kan du under "kommenter som", velge navn/nettadresse og skrive namnet ditt øverst, hopp over feltet med nettside, så skrive kommentaren og trykk publiser. Eller du kan velge anonym og skrive kommentar og publiser. Det er kjekt om du også skriv namnet ditt og evt. mail-adresse i kommentarfeltet, slik at eg kan finne deg;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...