torsdag 13. september 2012

Strikka klut med oppskrift


Heimstrikka klutar er kjekke å ha. Her har eg laga ei "koppetvoge", som vi kallar kluten vi brukar å tørke av bord og benkar med når vi vaskar opp. Denne var enkel og grei å både strikke og hekle rundt, så eg legg med ei lita oppskrift om nokon har lyst å lage;)


Garnet eg har brukt her er Tuva Helårsgarn frå Europris. Det er ei blanding av bomull og akryl. Strikkepinnar nr 4,5 og heklekrok nr 4. Anna garn og pinnar kan sjølvsagt brukast. Eg la opp 53 masker, og strikka ein omgang med berre rett og ein omgang med 1 rett og 1 vrang. Slik fortsette eg til kluten var ca like høg som den var brei. Då blei rettsida slik.


Og baksida blei slik. Når alle maskene var felt av, tok eg heklekroken i siste maska som var igjen på pinnen og begynte å hekle rundt; 3 luftmasker og ei fastmaske i ca annakvar eller tredjekvar maske i kanten rundt kluten. Sjå kva som passar slik at kanten legg seg fint.


Neste runde var 3 luftmasker og ei fastmaske rundt kvar luftmaskeboge. I kvart hjørne laga eg ei ekstra luftmaskeboge. Slike klutar er fine å ha som gåver også, og kan vere ein fargeklatt på kjøkkenet saman med ei stilig oppvaskbørste;)

13 kommentarer:

 1. Nydelig klut i en herlig farge!!
  Jeg strikket en slik i fjor.....med noe bomullsgarn - trodde aldri jeg skulle bli ferdig hihi..Må nok holde meg til hekling i garn som passer til nål nr 8 f.eks:o)))
  Du er så flink til alt, og det er en fryd å besøke deg!:)
  Ha en fin fin kveld!
  Klem fra Janne

  SvarSlett
 2. Ei kjempefin "kopptuå"! Smart å hekle rundt kanten. Takk for tipset! Jeg har gitt bort mange kopptuer, og det har alltid vært velkomment.

  Ha en fortsatt fin torsdagskveld!

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
 3. Jeg elsker hjemmelagde oppvaskkluter!!!

  SvarSlett
 4. Så flott, synd at eg ikkje strikkar. Og sånn ein fargeklatt på kjøkenet. Håper du snart har ein giveaway på bloggen, slik at eg får sjansen til å vinne ein slik. God helg til deg!

  SvarSlett
 5. Liker også hjemmestrikkede oppvaskkluter, og har slitt ut flere.
  Denne er veldig fin, og liker fargen!
  Fin fredag til deg!
  Klem, Marianne.

  SvarSlett
 6. Så fine oppvaskkluter!Dem er sikkert mye bedre enn dem man kjøper for dem er nokså harde og vonde å vri vannet ut av...Og fint med andre farger enn hvite...

  SvarSlett
 7. Så fine kluter du har laget. Har ikke kasta meg på denne bølgen jeg enda. Prøvde en gang, men det ble litt kjedelig til meg. Jeg får nok holde meg til mine engangskluter.

  Ser deg i helga

  Astrid

  SvarSlett
 8. Så fin deen kluten var:) Hadde jeg fått en sånn en så hadde ikke jeg turt og bruke den, hadde syntes den var for fin til det;);) Du er flink:)
  Stor klem fra Linn

  SvarSlett
 9. skulle ønske jeg kunne hekle sånne flott kluter ....so mi kadla dei i sogndal ( som jeg kommer fra) tvogao :-)

  klem tone

  SvarSlett
 10. Koselig klut, fin gave, hærlig farge. Go hælg!

  SvarSlett
 11. Jeg får aldri nok av hjemmelagete "kopptue" som vi sier her nord:)
  Ha en fin dag.

  SvarSlett
 12. Kluter er kjekke gaver !!
  Har nettopp strikket noen jeg også :)

  SvarSlett

Eg blir utruleg glad om du legg igjen nokre trivelege ord i kommentarfeltet! Har du ikkje eigen blogg, kan du under "kommenter som", velge navn/nettadresse og skrive namnet ditt øverst, hopp over feltet med nettside, så skrive kommentaren og trykk publiser. Eller du kan velge anonym og skrive kommentar og publiser. Det er kjekt om du også skriv namnet ditt og evt. mail-adresse i kommentarfeltet, slik at eg kan finne deg;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...