Etter førti år har eg igjen fått kontakt med ei barndomsvenninne, og det er såå kjekt! Og det var både tilfeldig og overraskande at vi fann kvarandre no. Ingrid såg eit lite intervju med meg i avisa, og såg der at eg hadde same arbeidsplass som hennar dotter. Eg kjem aldri til å gløyme øyeblikket då dottera sa: "Mamma har så lyst å treffe deg igjen." Og eg var som eit spørsmålstegn lenge etter avsløringa. Snakk om å bli overraska! Men eg tok kontakt med ein gong eg kom heim, og vi avtalte treff.
Og på søndag blei det eit nytt treff med Ingrid og faren heime med mi mor.
I den anledning komponerte eg ei fromasjkake, og her er oppskrifta om du også vil lage den.
Eg kjem i alle fall til å lage den igjen, og utifrå denne kjekke gjenforeninga blei namnet:
INGRID SURPRISE
Legg 7 plater gelantin i blaut.
Pisk 5 dl fløte til krem.
Pisk eggedosis av 3 egg, 100 g sukker og 2 ts vaniljesukker.
Press safta av ein appelsin.
Varm opp litt av safta, og la gelantinen smelte der.
Tilsett appelsinsafta og gelantinen i ein tynn stråle i eggedosisen samtidig som du piskar.
Tilsett ei pære i bitar, ca ein kopp blåbær og 100 g Firkløver i bitar.
Bland inn kremen til slutt.
Sett ringen av ei kakeform på eit fat og fyll fromasjen oppi.
På toppen av kaka hadde eg eit gelelokk av eit beger rørte jordbær og 3 plater smelta gelantin.
Når alt er stivna, er det berre å skjære rundt ringen og servere.
Lykke til!